نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

یافته ای منحصر به فرد از دوران وایکینگ ها

گنجینه ای مدفون که شامل هفت دستبند بوده است به تازگی توسط گروهی از دانشمندان در منطقه وجن (Vejen) کشف شده اند که قدمت آنها، سال 900 میلادی تخمین زده شده است. دانشمندان معتقدند که به احتمال فراوان این دستبندها توسط وایکینگ ها مورد استفاده قرار می گرفته است و از آنها به عنوان هدیه برای ارائه به متحدان بهره گرفته می شده است.

یکی از نکاتی که این یافته را برجسته می کند این است که در دوران وایکینگ ها معمولا از نقره استفاده زیادی می شده است و به همین دلیل نیز یافتن یک اثر طلایی از این دوران می تواند بسیار مهم باشد،

این آثار باستانی تقریبا 1.948 پوند (معادل 900 گرم) وزن دارند و توسط چند باستان شناس  مبتدی به نام های پل نورگارد (Poul Nørgaard Pedersen) و ماریا آگارد لارسن (Marie Aagaard Larsen) و کریستن دریوئه (Kristen Dreiøe) کشف شده اند. شایان ذکر است که این یافته ها به صورت مستقیم به موزه سوندرسکف (Sønderskov) انتقال پیدا کرده اند و حتی صفحه رسمی فیس بوک این موزه نیز با اعلام این خبر، از این باستان شناسان  جوان تقدیر کرده است.

لارسن در این باره می گوید: «درست مثل کشف گنج های افسانه ای بود، ما ابتدا یکی از این اشیاء را یافتیم و بسیار هیجان زده بودیم ولی پس از کمی تلاش بیشتر دریافتیم که تعداد اشیاء قابل یافت در آن محل بیشتر از تصور اولیه ما است.» جالب است بدانید که این اکتشافات تنها به واسطه فلزیاب انجام شده است و لارسن پس از ده دقیقه کار کردن با این دستگاه ساده توانسته است تا این آثار ارزشمند را کشف کند.

یکی از نکاتی که این یافته را برجسته می کند این است که در دوران وایکینگ ها معمولا از نقره استفاده زیادی می شده است و به همین دلیل نیز یافتن یک اثر طلایی از این دوران می تواند بسیار مهم باشد، حال با کشف 7 نمونه می توان دریافت که علت توجه به این یافته چیست.

دکتر پیتر پنتز (Peter Pentz) به عنوان یکی از متخصصان دوران وایکینگ ها در موزه ملی دانمارک در این باره می گوید: «تنها یافتن یک حلقه طلایی از دوران وایکینگ ها می توان کشفی بسیار بزرگ باشد ولی ما به 7 مورد دست پیدا کرده ایم. دوران وایکینگ ها معمولا در جمع بندی باستان شناسی  به عنوان عصر نقره نامیده می شود. همیشه هنگامی که طلا از این دوران یافت شده است، تنها بخش کوچکی از یافته ها به این فلز اختصاص داشته اند ولی در این مورد خاص شاهد این هستیم که بخش اصلی اشیاء یافت شده از جنس طلا هستند.»

منبع: ibtimes

ترجمه: احمد محمد حسینی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل