قطب جنوب یکی از مناطق خاص زیست محیطی کره زمین محسوب می شود و ناشناخته های بسیاری در آن وجود دارد. این موضوع در حالی عنوان می شود که علی رغم پیشرفت های بشر در عرصه های مختلف تکنولوژی ، تنها در حدود یکصد سال است که بشر توانسته قطب جنوب را تصرف کند .
با کمک این طرح ، زیست شناسان برای نخستین بار قادر به مطالعه همزمان شرایط اقیانوس های مناطق قطب جنوب و رفتارهای جانوران خواهند بود. این پروژه می تواند تصویری یکپارچه از ساختار فیزیکی اقیانوس ها و چگونگی تاثیرات آن بر زندگی فیل های دریائی مناطق قطب جنوب ارائه دهد.
اگر چه در سال های گذشته پژوهش های متعددی در حوزه مطالعات قطب جنوب انجام شده است ، اما در کنار موضوع ناشناخته بودن این بخش از کره زمین برای پژوهشگران، موضوع تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین سبب بروز آسیب های جدی به اکو سیستم قطب جنوب شده و دانشمندان نسبت به تبعات این موضوع هشدار داده اند. در این میان یکی از موانع و مشکلات پیش روی محققان برای بررسی و حمع آوری اطلاعات از این مناطق، صعب العبور بودن ، عدم وجود مسیرهای ارتباطی و شرایط ویژه آب و هوائی این منطقه از کره زمین است که در حال حاضر وارد فصل زمستان شده و این موضوع مطالعه آن را با دشواری بیشتری رو به رو می کند.
به تازگی تیمی از پژوهشگران استرالیائی برای بررسی دقیق تر شرایط اقلیمی و کنترل آب های قطب جنوب از حیوانات بومی این منطقه استفاده کرده و روی سر دویست و هشتاد و هفت فیل دریائی یا فیل – فک های قطب جنوب دستگاه های کوچک ویژه ای نصب کرده اند که قادر به جمع آوری اطلاعات از نوع زندگی و ساختار جمعیتی این حیوان بوده و همچنین اطلاعات مرتبط با تغییرات آب و هوائی و شرایط اقلیمی قطب جنوب را در مناطق دوردست که امکان حضور دانشمندان در آن وجود ندارد، جمع آوری و به مراکز ویژه ای ارسال می کند.
در همین رابطه مارک هیندل ، زیست شناس استرالیائی و سرپرست این تیم تحقیقاتی اعلام کرد : با کمک این طرح ، زیست شناسان برای نخستین بار قادر به مطالعه همزمان شرایط اقیانوس های مناطق قطب جنوب و رفتارهای جانوران خواهند بود. این پروژه می تواند تصویری یکپارچه از ساختار فیزیکی اقیانوس ها و چگونگی تاثیرات آن بر زندگی فیل های دریائی مناطق قطب جنوب ارائه دهد.
منبع: efe
ترجمه: احسان محمدحسینی
No tags for this post.