پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه هاروارد می گویند براساس نتایج یک مطالعه بزرگ امعلوم شده است که مصرف غذاهایی حاوی غلات همچون حلیم که از آب و یا شیر و در برخی موارد گوشت نیز در آنها استفاده می شود،خطر مرگ ناشی از ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
این مطالعه یک مرور سیستماتیک روی ۱۲ مطالعه قبلی درباره غلات سبوس دار است که در مجموع روی ۷۸۶ هزار و ۷۶ نفر انجام شده است.
این بررسی نشان داد که مصرف ۷۰ گرم غلات سبوس دار در روز خطر مرگ ناشی از هر علتی را تا ۲۲ درصد کاهش می دهد و به طور خاص مرگ ناشی از ابتلا به سرطان را تا ۲۰ درصد و مرگ ناشی از ابتلا به بیماری قلبی و عروقی را نیز تا ۲۰ درصد کاهش می دهد.
دکتر کی سان، استادیار بهداشت عمومی در دانشگاه هاروارد گفت: بر اساس مدرک محکم ناشی از این متاآنالیز تصور می کنم که دست اندرکاران مراقبت های بهداشتی باید مصرف غلات سبوس دار را به عموم مردم و نیز بیماران مبتلا به برخی بیماری ها، برای کمک به ارتقای سلامت و احتمالا کاهش مرگ و میرها، توصیه کنند.
خوراکی های سرشار از غلات سبوس دار شامل سبوس و جو دوسر هستند و مواد مغذی فراوانی همچون پروتئین، فیبر، آهن و اسید فولیک دارند.
بهترین سبوس در گندم و جو وجود دارد. تفاوت سبوس گندم و جو خیلی زیاد نیست ولی بهتر است سبوس غلات مختلف را با غلات مصرف کنیم نه جداگانه.
البته سبوس غلات همانطور که خواص مفیدی دارد اگر بیش از اندازه مصرف شود، می تواند مشکل ساز شود. اگر میزان مصرف سبوس از حد اعتدال خارج شود، باعث کاهش جذب املاح دو ظرفیتی خواهد شد. مثلا کلسیم، آهن و روی به ترکیب های موجود در فیبر سبوس مانند فیتات ها و فسفات ها متصل می شوند و جذبشان کاهش پیدا می کند.
منبع: پزشکان بدون مرز
No tags for this post.