نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

توسعه یک حسگر زیستی برای تشخیص باکتری ای-کولای

 باکتریهای مضر و بیماری زا اغلب در زمان بروز بیماری کشف می‌شوند. محققان در حال کار برای توسعه حسگرهای زیستی بهتر هستند که به سرعت، با دقت و به طور خودکار می‌تواند همه چیز را از نشانگرهای زیستی سرطان در خون تا باکتری‌های مضر در محیط زیست شناسایی کند.

وجود حتی مقادیر بسیار ناچیزی از این پاتوژن‌ها نیز می‌تواند خطرات جدی برای سلامتی انسان ایجاد کنند، اما حسگرهای موجود قادر به تشخیص سریع و راحت این مقدار باکتری نیستند.تیم تحقیقاتی دانشگاه ایالتی واشنگتن یک حسگر زیستی را ایجاد کردند که قادر به شناسایی و تقویت سیگنال‌های پاتوژن غذایی اشریشیا کولای است که می‌تواند منجر به اسهال شدید و آسیب کلیه در افراد شود.

کلید داشتن یک حسگر بهتر جمع آوری مقدار زیادی از آنزیمهای فعال برای تشخیص آنتی ژنها در یک نمونه است. به همین دلیل محققان یک ذره در مقیاس نانو را که شامل اجزای آلی و معدنی بوده و به شکل یک گل کوچک است را توسعه دادند.

این گل و گلبرگهایش در اندازه نانو که کوچکتر از یک ذره گرد و غبار بوده و از یک گروه از مولکول ها ساخته شده است، سطح بزرگی را برای جمع آوری آنزیمهای بسیار فعال که برای تشخیص باکتری در سطوح پایین مورد نیاز است ارائه می‌کند.این نانوگل قادر به تشخیص باکتری‌ها و تقویت سیگنالهای آن است.

محققان این پژوهش در حال گرفتن حق ثبت اختراع برای مفهوم این دستگاه دستی هستند و در حال کار برای تغییر اجزای این نانوگل برای تشخیص نشانگرهای بیماری و همچنین دیگر عوامل بیماری زا مانند سالمونلا هستند.این پژوهش توسط مراکز کنترل بیماریها و موسسه ملی پیشگیری برای ایمنی و بهداشت شغلی آمریکا حمایت شد.به گزارش ایسنابه نقل از  فیزنیوز،این پژوهش به تازگی در مجله Small  به چاپ رسیده است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل