این سازمان موافقت کرده اطلاعات علمی، تلسکوپها و سفینههایاش را با این کشور به اشتراک بگذارد. اما گفته شده اولین هدف این همکاریها اکتشاف در سیاره مریخ خواهد بود.
هنوز جزییات این قرارداد روشن نیست اما رییس آژانس فضایی اماراتمتحده گفته که این قرارداد درهایی برای پیشبرد طیف وسیعی از برنامهها با منافع مشترک برای هر دو کشور را گشوده است. به نظر میرسد چنین قراردادی برای ناسا بیشتر به قصد تقویت برنامههای جاهطلبانه این سازمان مثل بردن انسان ها به مریخ باشد. برنامهای که قرار است در بین سالهای ۲۰۳۰ تا ۲۰۴۰ انجام شود. البته پروژه مریخ این سازمان مورد انتقادهایی هم قرار گرفته. همین چند هفته پیش بود که در کنگره آمریکا درباره این پروژه پرسشهایی مطرح شد. اینکه آیا انجام دادن چنین عملیاتی اساسا به صرفه است؟ پروژهای که ممکن است هزینهای بیش از هزار میلیارد دلار داشته باشد.
امارات متحده عربی اما کمتر جاهطلب است و برنامه خود را به فرستادن یک کاوشگر بدون سرنشین به مریخ محدود کرده. اتفاقی که طبق برنامهریزی سازمان فضایی این کشور در سال ۲۰۲۱ باید رخ دهد. آژانس فضایی اماراتمتحده قراردادهای همکاریای با کشورهای چین، روسیه و انگلستان هم بسته است و قرارداد با ناسا آخرین نمونه از این قراردادها است.
منبع:digukala
No tags for this post.