پژوهشگران در مطالعات جدید خود دریافتند که وزن کم در هنگام تولد در زنان سبب بروز مشکلاتی برای آن ها در بزرگسالی شده و دوران حاملگی این گروه از زنان با اضطراب و استرس بیشتری نسبت به سایر زنان همراه خواهد بود.
وزن کم هنگام تولد و استرس دوران حاملگی سبب بروز طیف وسیعی از بیماری ها در دوره پس از حاملگی در این گروه از زنان خواهد شد. مهمترین این بیماری ها عبارتند از: بیماری های قلبی و عروقی، اختلالات کلیوی، بیماری های مرتبط با غدد فوق کلیوی و مشکلات مربوط به سوخت و ساز یا متابولیسم بدن.
به گفته پزشکان، این موضوع سبب بروز مشکلات پس از زایمان برای این افراد خواهد شد. در همین رابطه جین نی چئونگ سرپرست تیم تحقیقاتی فوق و پژوهشگر دانشگاه ملبورن در استرالیا اعلام کرد : ما در مطالعات جدید خود دریافتیم که وزن کم هنگام تولد و استرس دوران حاملگی سبب بروز طیف وسیعی از بیماری ها در دوره پس از حاملگی در این گروه از زنان خواهد شد. مهمترین این بیماری ها عبارتند از: بیماری های قلبی و عروقی، اختلالات کلیوی، بیماری های مرتبط با غدد فوق کلیوی و مشکلات مربوط به سوخت و ساز یا متابولیسم بدن.
دانشمندان در این مطالعات جهت بررسی دقیق تر و جامع تاثیرات موارد فوق، به مطالعه نقش استرس زایمان در موش ها پرداختند. این موش ها در شرایط کمبود اکسیژن ، سو تغذیه و اختلال در خون رسانی به جنین، نوزادانی با وزن کم به دنیا آورده و در ادامه موش های ماده تازه به دنیا آمده از سایرین جدا شده و پس از رسیدن به سن بلوغ؛ نحوه حاملگی و شرایط سلامتی آن ها مورد بررسی قرار گرفت. پژوهشگران در شرایط فوق دریافتند که این موش ها حاملگی پر استرس تری را نسبت به سایر موش ها پشت سر گذاشته و عوارض سلامتی پس از زایمان در آن ها بیشتر است.
جین نی چئونگ در توضیح سودمندی این مطالعات اعلام کرد: بر اساس یافته های جدید ما می توانیم با غربالگری و شناسائی نوزادان دختری که با وزن کم متولد می شوند، فاکتورهای خطر را شناسائی کرده و با ارائه مراقبت های ویژه به این گروه از زنان، شرایط حاملگی آن ها را به دور از اضطراب نگهداشته و از بروز بیماری های بعدی پیشگیری کنیم.
شرح کامل این پژوهش و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی روان شناسی با عنوان Journal of Physiology منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
ترجمه: فاطمه کردی
No tags for this post.