محققان ،پژوهش های بسیاری در موردمضر یا غیر مضر بودن امواج مایکروویوکرده اند. در این زمینه بهار کوکلانی، پژوهشگر دانشگاه خوراسگان با ارائه مقاله ای با عنوان « اثر فرآیند با مایکروویو بر کیفیت مواد غذایی» در همایش ملی علوم و فناوری های نوین در صنایع غذایی که در تاریخ 11 دی 1393 برگزار شد، به تشریح مضر نبودن این امواج پرداخته است.
در این مقاله به امواج تولید شده توسط مگنترون اشاره شده که یک میدان متناوب مغناطیسی ایجاد می کند و مولکول های غذا مخصوصاً مولکول های قطبی مثل آب، پروتئین ها و چربی ها خودشان را با تغییرات سریع میدان متناوب الکتریکی همسو می کنند. آنها حول یک محور نوسان می کنند که حدود ۲۴۵ میلیون بار در ثانیه است. این نوسانات باعث ایجاد اصطکاک قابل توجهی بین مولکول ها شده و نتیجه آن، تولید انرژی است.
امواج مایکروویو جز امواج الکترومغناطیسی است که دارای فرکانس بین 300تا300000 مگاهرتز و طول موج 1-0.001 متر درهوا است واین طیف بین امواج رادیویی و مادون قرمز واقع شده اند. امواج مایکروویو جز امواج غیریونیزه کننده و دارای انرژی کم هستند .بنابراین ایجادمواد رادیواکتیو سرطان زا و خطرناک درغذا نمی کنند که دراین مقاله به مرور بررسی اثر امواج مایکروویو به عنوان یک فرایند جایگزین تاثیر آن برکیفیت شیر و ویتامین های موجود در غذا پرداخته شده است.

