افزایش ریسک ابتلا به سرطان سینه با مصرف چربی در دوران یائسگی
به گفته محققان دانشگاه نیویورک، درحالیکه اضافه وزن ناسالم بعد از یائسگی موجب افزایش ریسک ابتلا به سرطان سینه می شود، اما بخش عمده آن مربوط به نوع چربی ای است که موجب ایجاد توده چربی در سینه می شود.
محققان دریافته اند سهم بالای وجود اسیدهای چرب اشباع شده در سینه زنان بعد از دوره یائسگی به شکل خاصی موجب افزیاش این ریسک می شود.
به گفته محققان، چربی های اشباع از محصولات حیوانی نظیر پنیر، گوشت های چرب، و دسرهای لبنی و همچنین روغن های مناطق گرمسیری نظیر روغن پالم حاصل می شوند.
نقش چربی در ابتلا به سرطان سینه و پیشرفت آن به شکل گسترده ای با استفاده از شاخص توده بدنی و مصرف چربی رژیمی مورد مطالعه واقع شده است. اما هنوز مکانیسم دقیق مربوط به افزایش ریسک این بیماری در زنان یائسه با شاخص توده بدنی بالا به طور کامل مشخص نشده است.
یک احتمال مربوط به افزایش تولید استروژن یا ادیپوکین، که پروتئین سیگنال دهنده سلولی ترشح شده از طریق بافت چربی است، عنوان می شود.
به گزارش مهر،محققان دریافتند وجود نسبت بیشتر اسیدهای چرب اشباع شده و نسبت کمتر اسیدهای چرب مونواشباع در بافت سینه زنان یائسه مبتلا به سرطان سینه تهاجمی در مقایسه با زنان دارای توده خوش خیم در سینه مشخص شد.
No tags for this post.