محمود محمودی خوانساری در سال 23 خرداد 1313هجری شمسی در محله ري سان خوانسار در خانواده ای مذهبی چشم گشود. پدرش حجت الاسلام آقاسید جمال الدین محمودی بود که از محبوبیت به سزایی در میان اهالی شهر خوانسار برخوردار بود. در دوران کودکی پدرش توجه خاصی به او داشت به طوری که در دوران کودکی وي را به اصول مقدماتی فقه و عربی و آثار شعرای بزرگ آشنا كرد. از همان دوران کودکی صوت زیبایش همه را جذب خود میکرد. وی در همان دوران کودکی علاقه شدیدی به خوانندگان بزرگ همانند استاد طاهر زاده ادیب خوانساری و تاج اصفهانی پیدا کرده بود.
محمودی خوانساری و صبا
در سال 1325 با احداث کارخانه برق خوانسار، امکان استفاده از رادیو برای افراد بخصوص محمود بیشتر شد و اين اتفاق مثبتي براي محمودي بود تا بتواند به کارهای بزرگان مورد علاقه اش گوش فرا دهد. وي پس ازفوت پدر، يعني مقارن سال 1326 خوشيدي به تهران آمد و در دبيرستان اديب به ادامه تحصيل مشغول شد و در طول اين دوران يک لحظه از زمزمه کردن و آواز خواندن، آن هم به صورتي کاملآ خود جوش و فطري غافل نشد. سال 1335 را مي توان به عنوان سال تحوّل ودگرگوني در زندگي هنري محمودي خوانساري نام برد. زيرا در محفلي با شادروان ابوالحسن صبا آشنا شد و از پيشنهاد ايشان مبني بر فراگيري علمي رديف موسيقي ايران استقبا كرد و اين تمرين و ممارست تا پايان عمر استاد صبا ادامه يافت.
خوانساری و برنامه گلها
سال 1338 به دعوت داوود پيرنيا، بنيان گذار برنامه گلهاي جاويدان،گل هاي رنگارنگ، يک شاخه گل، برگ سبز و گلهاي صحرايي، در استوديو گل ها شروع به فعاليت و رسمآ اولين کار هنري خود را در برنامه برگ سبز شماره 56 ضبط کرد. ازآن پس شادروان محمود خوانساري در کنار اساتيدي چون مرتضي خان محجوبي، احمد عبادي،حبيب الله بديعي، جواد معروفي، حسن کسائي، پرويز ياحقي، جليل شهناز، رضا ورزنده،منصور صارمي و فرهنگ شريف به خلق آثار ماندگار موسيقي اصيل ايراني همت گماشت. ثلث آخر زندگي اين استاد فرزانه و خواننده صاحب مکتب در کنار اسد الله ملک هنرمندارزشمند سپري شد.
محمودي اولین کارش با همکاری استاد اسد الله ملک را در سال 1349 در برنامه ای به نام نوایی از موسیقی ملی، آغاز كرد و برنامه ي ياد شده در آن زمان به سرعت در میان مردم محبوبیت پیدا کرد. از معروفترین کارهای وی که در اين برنامه پخش شده بود عبارتند از: مرغ شباهنگ در مایه افشاری و همچنین میخانه در مایه دشتی و سکوت و مستی در مایه سه گاه که هر سه از ساخته های استاد اسد الله ملک بودند و همچنین کار معروفی به نام لاله پر پر توسط استاد فرهنگ شریف ساخته شد. وی سرانجام در دوم اردیبهشت 1366 و در 54سالگی، دار فانی را وداع گفت. در حالي كه نزديك به ده سال بود كه ديگر فعاليتي در زمينه موسيقي و آواز و ترانه نمي كرد و در گوشه خانه پدري اش در نارمك با مادر خود زندگي مي كرد و عزلت گرفته بود.
گزارش: اعظم حسنتقی
No tags for this post.