در پیام بان کی مون آمده است: اقیانوسهای سالم برای حفظ زندگی بر روی زمین ضرورت دارند. اقیانوس ها آب و هوا را تعدیل کرده و با در اختیار قرار دادن خدمات گستردهای از جمله منابع طبیعی، مواد غذایی مغذی و ایجاد شغل، میلیاردها انسان را بهره مند میسازند.
بر اساس این پیام، برای حفاظت از سلامت اقیانوسها، لازم است درباره وضعیت کنونی آنها بدانیم و تأثیر فعالیتهای انسان و تغییرات اقلیمی بر آنها را درک کنیم. دسامبر گذشته، مجمع عمومی پذیرای نخستین گزارش جهانی ارزیابی یکپارچه دریا، یک ارزیابی واقعا جهانی و علمی از وضعیت اقیانوسهای دنیا، بود.
به گفته بان کی مون ، در حال حاضر میدانیم اگرچه اقیانوسها به ظاهر بیپایان هستند، به ویژه همچنان که با تهدیدهای ایجاد شده از سوی تغییرات اقلیمی دست و پنجه نرم میکنند، ظرفیت محدودی برای مقاومت در برابر فعالیتهای انسان دارند. به منظور کاهش فشارهای متعددی که اقیانوسهای جهان با آن روبه رو هستند و حفاظت از آنها در برابر خطرات آتی که ممکن است آنها را فراتر از حدود ظرفیت تحمل خود براند، به اقدام فوری در مقیاس جهانی نیاز است.
در ادامه پیام دبیر کل سازمان ملل متحد آمده است: سال گذشته، دولتهای عضو با تصویب دستورکار مهم 2030 برای توسعه پایدار، بر نقش حیاتی اقیانوسهای سالم و مولد در دستیابی به آرمانهای توسعه پایدار تأکید کردند. همچنان که به منظور اجرای موافقتنامه پاریس می کوشیم، اقیانوس های سالم همچنین نقشی اساسی در تعدیل و کاهش تغییرات اقلیمی ایفا میکنند.
در پایان این پیام آمده است: در روز جهانی اقیانوسها، اجازه دهید به حفظ اقیانوسها و استفاده مسالمتآمیز، منصفانه، و پایدار از مواهب آن ها برای نسلهای آینده متعهد شویم. اقیانوس های سالم برای داشتن سیاره و آیندهای سالم برای همه ضروری هستند.
هشتم ژوئن 2016 روز جهانی اقیانوسها نام گذاری شده است