به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز تودی، براساس مطالعه محققان دانشگاه نورث وسترن آمریکا، 40 هفته و یا بیشتر بودن مدت بارداری مادر، تاثیر قابل توجهی در عملکرد شناختی و نیز سلامت نوزاد دارد.
بر اساس این گزارش، نوزادانی نیز که در 41 هفتگی به دنیا می آیند، در قیاس با نوزادانی که پس از یک دوره معمول جنینی به دنیا می آیند، سطوح توانایی شناختی بیشتر اما عملکرد فیزیکی کمتری خواهند داشت. این گروه از نوزادان همچنین هنگام تولد در معرض خطر عوارض بهداشتی بیشتری قرار می گیرند.
دیوید فیگلیو و همکارانش در دانشگاه نورث وسترن آمریکا برای تحقیق درباره تاثیر ادامه بارداری پس از 40 هفتگی بر سلامت و عملکرد شناختی نوزادان، سوابق بیش از 1.4 میلیون کودک در ایالت فلوریدا را بررسی کردند، همه کودکان متولد شده تک قلو بودند و تولد آنها در فواصل 37 تا 41 هفتگی دوران جنینی، در سال های 1994 تا 2002 صورت گرفته بود.
محققان داده های مربوط به دوران تحصیل این کودکان را با لحاظ سه معیار سطوح شناختی و دو معیار وضعیت فیزیکی این کودکان در مدرسه بررسی کردند و براساس نتایج به دست آمده، کودکانی که دوران جنینی آنها 41 هفته بود، در هر سه معیار شناختی نمره بالاتری را کسب کردند.
نتایج این مطالعه همچنین نشان داد کودکانی که در 41 هفتگی به دنیا آمده بودند، در مدارس ابتدایی و راهنمایی نمره امتحانی متوسط به بالا دریافت کردند، 2.8 درصد شانس بیشتری برای قرار گرفتن در دسته بندی دانش آموزان با استعداد داشتند و تنها 3.1 درصد احتمال داشت که نتایج شناختی کمتری را کسب کنند، در عین حال 2.1 درصد بیشتر از سایرین دچار کم توانی فیزیکی در مدرسه بودند و به احتمال زیاد هنگام تولد مشکلات بهداشتی بیشتری داشتند.
نتایج این مطالعه در مجله JAMA Pediatrics منتشر شد.