دکتر حمیدرضا خرم خورشید روز سه شنبه در نشست خبری اینوتک ملی سلامت 2، با بیان اینکه این مساله باید در چهارچوب اقتصاد مقاومتی محقق شود، افزود: اقتصاد مقاومتی جوانب بسیاری دارد که مهمترین آن، موضوع فناوری است.
وی اظهار کرد: فناوری سلامت بخش های بسیار گسترده ای را شامل می شود که تولید دارو، واکسن، تجهیزات پزشکی، انواع کیت های تشخیصی و طب سنتی و مکمل از جمله موارد آن به شمار می روند.
خرم خورشید بر لزوم جلب مشارکت تمام سازمان ها و نهادها تاکید و اظهار کرد: در دستیابی به فناوری های نوین پزشکی علاوه بر وزارت بهداشت، تمام سازمان ها و وزارتخانه ها باید مشارکت جدی داشته باشند.
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، اهداف بیان شده در رابطه به فناوری در اسناد بالادستی را اهدافی بزرگ دانست و گفت: هر اقدامی که در حوزه فناوری انجام می شود باید با اسناد بالادستی مانند چشم انداز 1404 و برنامه های پنج ساله توسعه اقتصادی، مطابقت داشته باشد.
وی، فرهنگ سازی و آموزش را از مهمترین اقدامات برای دستیابی به اهداف حوزه فناوری عنوان کرد و گفت: با نهادینه شدن این موضوعات می توان به بخش عمده ای از اهداف این حوزه دست یافت.
نبود تناسب بین شعارهای حوزه فناوری با عملکرد آن
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به نقایص حوزه فناوری در کشور اشاره کرد و گفت: شعارهایی که در این رابطه شنیده می شود، بیشتر از عملکرد این حوزه است.
خرم خورشید با اشاره به اینکه در زمینه فناوری پیشرفت کمی داشته ایم، افزود: شاید علت این مساله، نبود فرهنگ فناوری و کار است که این موضوعات باید در کشور نهادینه شود.
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تاکید کرد: برای رسیدن به اهداف اسناد بالادستی در حوزه فناوری، نیاز به کار فراوان داریم و تنها با شعار به این اهداف دست نخواهیم یافت.
خرم خورشد به توسعه کشورهای پیشرفته در حوزه فناوری اشاره کرد و گفت: کشورهای پیشرفته با بهره گیری از فناوری توانستند به پیشرفت های خوبی در حوزه های اقتصادی دست یابند.
وی با بیان اینکه دانشگاه MIT آمریکا بیش از 25 هزار شرکت دانش بنیان ایجاد کرده است، اظهار کرد: این شرکت های دانش بنیان توانسته اند بیش از سه میلیون شغل ایجاد کنند.
خرم خورشید برگزاری اولین رویداد ملی اینوتک سلامت در سال گذشته را یادآور شد و گفت: در این رویداد که در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برگزار شده، سعی شده است اغلب علاقمندان در حوزه فناوری حضور گسترده داشته باشند تا علاوه بر ارائه آموزش های عملی به آنها، به مسائل و مشکلات فناوری نیز پرداخته شود.
دومین رویداد ملی اینوتک سلامت با حضور هسته ها و شرکت های فناور، دانشجویان، تیم های علاقمند به کارآفرینی و دارای ایده، سیاستگذاران حوزه سلامت، شرکت های بازارساز حوزه سلامت، سرمایه گذاران خطرپذیر و مدیران مراکز رشد سلامت و پارک های علم و فناوری برگزار می شود.
سایت اینترنتی این رویداد به نشانی Inotechsalamat.com و درگاه ثبت نام الکترونیکی آن آماده ثبت نام به صورت انفرادی و گروهی است.
رویداد ملی اینوتک سلامت 2، با همکاری مشترک مراکز رشد فناوری سلامت ابن سینا، سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و تجهیزات پزشکی توانبخشی و اندام مصنوعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار می شود.