95 درصد تخریب منابع طبیعی ریشه در عامل انسانی دارد
سرهنگ قاسمعلی سبزعلی در مراسم تودیع و معارفه فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانشمالی افزود: از این 95 درصد نیز حدود 70درصد سهوی است که این امر یک فاجعه است.
وی ادامه داد: آتش زدن پسچراهای زمینهای کشاورزی، روشن کردن آتش توسط چوپان، روشن کردن آتش توسط مسافران در جنگل و یا انداختن سیگار در عرصهها در ایجاد یک آتشسوزی در مراتع و یا جنگلها تاثیرگذار است که مهمترین راهکار برای غلبه بر آن آموزش و فرهنگسازی است.
وی با بیان اینکه هشت هزار گونه گیاهی در این کشور وجود دارد که تاکنون نام 1500 نوع از آن این تعداد و اثر دارویی 700 گونه شناخته شده است، اظهار کرد: با آموزش میتوان به دامدار تفهیم کرد که جای اینکه سم دام آنها، این گونهها را تخریب کند میتواند با کشت و فروش آن مبلغ زیادی درآمد کسب کرد.
سبزعلی با اشاره به اینکه 95 درصد تخریب منابع طبیعی ریشه در عامل انسانی دارد، توضیح داد: قبل از انقلاب نگاههای خوبی به منابع طبیعی داشتیم اما هر چه زمان گذشت نسبت به آن بداخلاقتر شدهایم.
وی بهرهگیری از مشارکت مردمی را یکی از علل مقابله با تخریب منابع طبیعی بیان کرد و گفت: مشارکت همهجانبه مردم در دوران هشت سال دفاع مقدس موجب شد تا یک وجب از خاک این کشور به دست دشمن نیفتد بنابراین در این زمینه نیز مشارکتهای مردمی میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه کشور ما با مشکل بخشینگری در درون و بیرون سازمانها مواجه است و باید از نگاه جزیرهای خارج شویم.
به گزارش ایسنا،فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها تصریح کرد: یکی از دلایلی که موجب شده تا تخلف در عرصههای منابع طبیعی اتفاق افتد و این عرصه دچار تخریب شود، این است که بستر و زیرساختهای ما دچار مشکل است.
وی در ادامه تاکید کرد: سازمان جنگلها قصد واگذاری اراضی را ندارد بلکه به صورت امانتداری است که باید این امانت را به نسل بعدی تحویل دهد.
No tags for this post.