مرتضی صادقی روز یکشنبه در نخستین جشنواره گیاهان دارویی استان که درمحل موزه پارک ملی گلستان واقع در شرق شهرستان گالیکش برگزار شد، افزود: از مجموع اراضی زیر کشت گیاهان دارویی استان، 130 هکتار زعفران و مابقی به انواع دیگر گیاهان اختصاص دارد.
وی افزود: براساس سند چشم انداز توسعه گلستان در افق 1404 باید سطح کشت گیاهان دارویی در استان به 2 هزارو 400 هکتار و تولید در این بخش نیز از 196 تن کنونی به چهار هزار و 450 تن افزایش یابد.
صادقی اضافه کرد: براساس سند توسعه گلستان همچنین تعداد واحدهای فراوری گیاهان دارویی استان از 2 واحد کنونی با اشتغالزایی 292 نفر به پنج واحد با اشتغال سه هزار و 360 نفر افزایش می یابد.
وی تصریح کرد: برای تحقق این سند با همکاری منابع طبیعی، یک پنجم عرصه های شیبدار استان گلستان در طرح تغییر کاربری برای کشت گیاهان دارویی پیش بینی شده است که در ارتقای درآمد روستاییان، ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت از مناطق روستایی موثر است.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی گلستان همچنین یادآور شد: درسال 1391 با توجه به نیاز استان به داروهای گیاهی ذیل شورای برنامه ریزی استانداری 14 جلسه با 51 مصوبه در خصوص کمیته تحقیقی گیاهان دارویی با سه کارگروه تشکیل شد.
صادقی گفت: دراین جلسه ها 22 گونه از گیاهان دارویی اولویت دار گلستان شناسایی و در پنج عرصه اقدام به کشت آزمایشی این گیاهان از جمله 130 هکتار زعفران شد که اکنون 90 هکتار آن به باردهی رسیده است و سال گذشته 730 کیلوگرم زعفران از نوع مرغوب برداشت شد.
وی، کشت گل محمدی را از دیگر اقدام ها برشمرد و افزود: کشت این گیاه در دو تا سه قطعه در شهرستان مینودشت در شرق استان گلستان انجام شد که محصول آن از بهترین گل های محمدی در کشور به شمار می رود.
صادقی، پایش گیاهان دارویی گلستان، تهیه نقشه پراکنش و بانک اطلاعات آن، ثبت گیاه سرخدار به عنوان اثر ملی، در اولویت قرار گرفتن سرمایه گذاری در حوزه گیاهان دارویی و ایجاد صنایع فراوری آن، تسهیل در ورود سرمایه گذار خارجی و صادرات به کشورهای آسیای میانه را از مهمترین اقدام ها و راهکارها برای توسعه کشت گیاهان دارویی در استان برشمرد.
به گزارش ایرنا، شهرستان گالیکش با افزون بر 60 هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.