نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

مفهوم واقعی عدالت، تحقق اهداف توسعه پایدار است

 معصومه ابتکار روز یکشنبه در همایش ملی محیط زیست که به مناسبت گرامیداشت هفته محیط زیست برگزار شد افزود: سیاست های کلی نظام در زمینه محیط زیست توسط مقام معظم رهبری ابلاغ و همچنین سند توسعه پایدار نیز تهیه شد که در هر دوی آنها به نوع رفتار ما با طبیعت و تحقق توسعه پایدار تاکید شده است.

وی ادامه داد: همچنین نقشه راه در این زمینه تبیین شد و اکنون یک نقشه راه جهانی و ملی در زمینه رسیدن به توسعه پایدار داریم که بسیاری از جهت گیری ها را در اجرای اهداف بندهای مختلف آن مشخص شده است.
وی تاکید کرد: در رسیدن به تحقق توسعه پایدار نیازمند یک هم افزایی، همراه با داشتن نقشه راه و نقشه ذهن هستیم تا بتوانیم به سمت اجرای آن حرکت کنیم و زاویه های محیط زیستی را در این برنامه ها داشته باشیم تا در نهایت بتوانیم به توسعه ای کاملا پایدار و جامع نگر دست یابیم.
وی اظهارکرد: یکی از مهم ترین محورها در چرخه توسعه پایدار موضوع عدالت بین نسلی و فرانسلی است، امروز بحث زندگی و معیشت شرافتمندانه برای مردم در این اهداف دیده شده و در کنار آن باید منابع را برای نسل های بعدی نیز حفظ کنیم که در واقع مفهوم واقعی عدالت همان تحقق اهداف توسعه پایدار است که باید به آن دست یابیم.
ابتکار تاکید کرد: توجه به این که تمام آحاد جامعه از هر قومیت و مذهبی حق دارند از منابع موجود در کشور استفاده کنند باید برنامه ریزی ها در راستای رسیدن به این اهداف به توجه به این موضوع تدوین شود که این مساله با فرهنگ ایرانی ـ اسلامی ما عجین شده است.
ابتکار گفت: متاسفانه رفتار ما با این مفاهیم فاصله گرفته اما از نظر، نظری مشکلی نداریم و در ابلاغ سیاست های کلی نظام و جهت گیری قانون اساسی تمام این موضوعات دیده شده است.
ابتکار گفت: اما یک عنصر عدالت فرانسلی در توسعه پایدار وجود دارد و آنجا است که الگوی مصرف، تولید، تغییر اقلیم و محیط زیست پیش می آید، باید تلاش کنیم منابع را برای نسل های آینده حفظ کنیم و برای این نسل نیز برنامه ریزی مدونی برای استفاده از منابع موجود داشته باشیم.
ابتکار ادامه داد: عنصر فرانسلی اهمیت زیادی دارد چون گاهی فراموش می کنیم که حق نداریم تمام منابع را مصرف کنیم بلکه باید اجازه دهیم منابع حفظ شوند که در اهداف توسعه پایدار عمیقا به آن توجه شده و در اجرای اهداف نیز باید عمیقا به این موضوع توجه داشته باشیم.
وی تاکید کرد: مسوول هستیم هم معیشت را برای جامعه امروز فراهم کنیم و هم برای نسل های آینده امکان استفاده از این منابع را فراهم کنیم که رسیدن به آن جز با اجرای اهداف توسعه پایدار امکان پذیر نیست.
ابتکار تاکید کرد: موضوع اصلی ایجاد یک همگرایی و همدلی است که براین اساس کمیته ملی توسعه پایدار در کشور شکل گرفته و در حال انجام این همگرایی بین سازمان ها و نهادهای مختلف است و تقسیم کار وزارتخانه ها نیز مشخص و از سوی معاون اول رییس جمهور به نهادها ابلاغ شده است.
معاون رییس جمهوری گفت: فراگیر کردن اهداف توسعه پایدار و انجام برنامه های بخشی در بحث توسعه پایدار می تواند ما را به سمت توسعه سازگار با محیط زیست سوق دهد از این جهت همگرایی تمام دستگاه ها بسیار ضروری است.
وی گفت: هنوز تا تاسیس دفاتر توسعه پایدار در تمام دستگاه ها راهی تقریبا طولانی در پیش داریم اما تا کنون نیز اقدامات خوبی انجام شده است براین اساس سال گذشته کارنامه زیست محیطی دولت را منتشر کردیم که به عنوان الگوی مناسبی مطرح شد، این کارنامه نشان دهنده عملکرد زیست محیطی تمام دستگاه ها و محیط زیستی بودن دولت یازدهم است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل