شهرام معینی، مدیرفروش این شرکت گفت: تولید منسوجات ضد میکروب با بهره گیری از نانوذرات نقره، نمونه ای از به کارگیری فناوری نانو در صنعت نساجی است، درسال های اخیر روش های مختلفی برای استفاده از این نانوذرات به منظور تولید منسوج ضد میکروب ارائه شده که از آن میان می توان به تکمیل منسوجات ازطریق آغشته سازی یا افشانه سوسپانسیون حاوی نانوذرات نقره اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه با این حال استفاده از روش های یاد شده با مشکل عدم ثبات در برابر شستشوهای مکرر همراه است افزود: ثبات شستشویی و سایشی اندک نانوذرات موجود بر روی الیاف، ناشی ازعدم اتصال یا اتصال ضعیف این نانوذرات به بستر پلیمر سازنده الیاف است.
معینی بیان کرد: این امر سبب جدا شدن نانوذرات از سطح منسوجات پس از استفاده مکرر و چندین بار شستشو و در نتیجه از بین رفتن خصوصیات ضد میکروبی منسوجات می شود، از سوی دیگر رهایش این ذرات، منجر به آلودگی محیط زیست (پساب شستشو) و یا بروز بیماری در انسان( ورود نانوذرات به بدن انسان) خواهد شد.
وی درخصوص برتری فرآیند تولید الیاف آنتی باکتریال دراین شرکت گفت: در روشی که دراین شرکت مورد استفاده قرار می گیرد، از فناوری نانو درمرحله تولید الیاف مصنوعی نظیر نایلون و پلی استر استفاده می شود، در این روش تولید ی، نانوذرات نقره در بستر پلیمر قرار گرفته و این امر مانع از رهایش آن ها در اثراستفاده و شستشوی مکرر می شود.
معینی بیان کرد: حضور نانوذرات در سطح الیاف سبب تأثیربرسلول عوامل بیماری زا نظیر باکتری و قارچ شده و فعل و انفعال حیاتی این میکرو ارگانیزم ها را مختل می کند.
وی یادآورشد: در این روش تولید، مستربچ پلی آمید حاوی نانوذرات نقره درمرحله ذوب ریسی( روش متداول برای تولید الیاف نایلون و پلی استر) به گرانول پلی آمید افزوده می شود و در اکسترودر در دمای ذوب نایلون به مذاب پلیمر تبدیل می شود.
وی ادامه داد: در این مرحله اکسترودر منجر به اختلاط کامل نانوذرات نقره- میکرو ذرات دی اکسید تیتانیوم در بستر پلیمر شده و پلیمر مذاب پس از گذر از پمپ وارد رشته ساز شده و به صورت الیاف ظریف از رشته ساز خارج می شوند که مجاورت با هوای خنک منجر به انعقاد مذاب پلیمری و تولید الیاف پلی آمید آنتی باکتریال می شود.
معینی افزود: با توجه به روش نوین استفاده شده، خواص ضد میکروب، کارایی و عدم رهایش نانوذرات این محصول نسبت به منسوجات ضد میکروب حاوی نانوذرات که از روش های دیگر تولید شده به مراتب کارآمدتر است.
وی بیان کرد: از الیاف تهیه شده به این روش می توان در تولید انواع مختلف منسوجات نظیر جوراب، لباس زیر، پوشاک خانگی و ورزشی، منسوجات خواب و به ویژه منسوجات بیمارستانی ( نظیر ملحفه، روبالشی و…) استفاده کرد.
وی با توجه به اینکه خواص محصولات تهیه شده از الیاف آنتی باکتریال این شرکت بر اثر شستشو و استفاده مکرر کاهش نمی یابد تاکید کرد: مشتریان با صرف هزینه مشابه سایر محصولات آنتی باکتریال، می توانند طی مدت زمان بیشتری از محصولی با کیفیت به مراتب بهتر بهره مند شوند.
این شرکت موفق به ثبت اختراع تولید نخ نانو آنتی باکتریال( شماره ثبت 74153)، نخ و البسه نانو آنتی باکتریال پلی استر و نایلون( شماره ثبت 797879) شده است. علاوه براین، این محصول موفق به دریافت نشان سیب سبز سلامت، از سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و گواهی نانومقیاس، کارایی و ایمنی از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گردیده است. همچنین میزان اثر بخشی محصولات این شرکت به تایید انستیتو IGC ژاپن نیز رسیده است.
این شرکت، تنها تولید کننده نخ نایلون آنتی باکتریال با ماندگاری دائم خواص، از زیر مجموعه های گروه تولیدی صنعتی تهرانی است که در سال 1370 در شهر صنعتی البرز قزوین تاسیس شده است.