افزایش مراکز سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در کشور در آینده نزدیک
دکتر امیرعلی حمیدیه در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه شبکه های این مراکز در دانشگاه ها و استان ها شکل گرفته است، افزود: در همین راستا 14 شورای عالی توسعه علوم و فناوری سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی استانی با حضور فعالانی از دانشگاه های دولتی، آزاد، وزارتخانه های علوم و بهداشت، جهاد کشاورزی و جهاد دانشگاهی به منظور تعیین فضاهای لازم برای راه اندازی مراکز سلول درمانی تشکیل شده است.
وی با اشاره به اینکه راه اندازی سه مرکز جدید نیز درحال پیگیری است، افزود: در حال حاضر به سمت ساخت مراکز، موسسات یا انستیتوهایی که هم در حوزه پژوهش، فناوری و هم ارایه خدمات سلولی بتوانند کار کنند پیش می رویم ، اما تا این مراکز فعالیت خود را شروع کنند و بتوانند خدمات ارایه دهند سه سال طول خواهد کشید.
وی با بیان اینکه هنوز نامگذاری این مراکز مورد بحث و بررسی است، افزود: هنوز مشخص نیست که مراکز راه اندازی شده را بتوانیم انستیتو، مرکز، موسسه یا پژوهشکده نام گذاری کنیم؛ زیرا نامگذاری این مراکز از سوی وزارت بهداشت و براساس شرایط و ضوابط مشخصی انجام می شود.
حمیدیه تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حمایت های اولیه خود زمینه راه اندازی این مراکز را در کشور آغاز کرده است ولی اینکه این مراکز به چه نامی فعالیت خواهند کرد، با ارزیابی وزارت بهداشت تعیین خواهد شد.
وی ادامه داد: این مراکز، تحقیقات ، آموزش، تولید محصول و تجاری سازی آن و نیز درمان در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی را انجام خواهند داد اما هر مرکز بر اساس امکانات و توانایی که دارد، می تواند در یک یا همه حوزه فعال و موفق باشد.
حمیدیه گفت: هدف از راه اندازی این مراکز علاوه برهم افزایی بین علوم پایه، مهندسی و بالینی، این است که در استان های دیگر محققان فعال در این زمینه همچون محققان رویان به تحقیق، پژوهش و ارائه خدمات بپردازند.