نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

کاهش 12 درصدی انتشار گازهای گلخانه ای آورده 100 میلیارد دلاری برای کشور دارد

معصومه ابتکار عصر چهارشنبه در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری میان سازمان حفاظت محیط زیست و بانک مرکزی افزود: اگرچه برای عمل به تعهد ایران برای کاهش 12 درصدی انتشار گازهای گلخانه ای تا سال 2030 نیاز به سرمایه گذاری 50 میلیارد دلاری است اما این اقدام در طولانی مدت برای کشور سود به همراه دارد و تاثیر بسیاری زیادی در محاسبه حساب های ملی و سبز شدن آنها خواهد داشت زیرا از مصرف بهینه انرژی، منابع مالی بسیار خوبی ایجاد می شود.
وی با اشاره به حضور 175 کشور و 132 وزیر محیط زیست جهان در اجلاس هفته گذشته مجمع جهانی وزرای محیط زیست در نایروبی کنیا گفت: یکی از مهمترین محورهای این اجلاس که روسای بانک های مهم دنیا نیز حضور داشتند به موضوع اقتصاد سبز، حسابرسی ملی سبز و ارائه تسهیلات به پروژه های زیست محیطی با پروژه های توسعه ای با رعایت الزامات زیست محیطی پرداخته شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: این موضوع همواره یکی از مهمترین محورهای توافق های محیط زیست جهانی نیز بوده است.
معاون رئیس جمهوری با تاکید بر نگاه ویژه رئیس دولت یازدهم به موضوع محیط زیست گفت: این توجه در حالی است که دولت با اولویت های بسیاری در حوزه اقتصاد، اشتغال و بین الملل مواجه است.
ابتکار اشاره ای به سیاست های کلی ابلاغی توسط مقام معظم رهبری داشت و افزود: از جمله بندهای مورد تاکید رهبر انقلاب در این سیاست ها موضوع اقتصاد سبز و توسعه آن به عنوان یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی است.
معاون رئیس جمهوری ضمن یادآوری نگاهی که در گذشته به موضوع محیط زیست در طرح های اقتصادی، صنعتی و توسعه ای داشت، گفت: نگاه غلط گذشته به موضوع محیط زیست و تاکید بر ضرورت رشد اقتصادی و صنعتی به هر قیمتی که منجر به آسیب های فراوان به سلامت انسان و محیط زیست می شد، اکنون تغییر کرده است.
ابتکار افزود: دیدگاه جهانی کنونی بر موضوع اقتصاد مدور یعنی بازگشت تمام عوامل تولید به چرخه اقتصاد است.
معاون رئیس جمهوری گفت: تلفیق نگرش های توسعه ای و اقتصادی با حفظ محیط زیست منجر به ایجاد دیدگاهی صحیح در این حوزه خواهد شد و دستیابی به اقتصاد مقاومتی رقم می زند.
ابتکار یکی از مهمترین مباحث دنیای امروز را ارزشگذاری اقتصادی سیستم های طبیعی و خدمات آنها دانست و افزود: متاسفانه ما با خلاء این موضوع در حساب های ملی کشور روبرو هستیم.
معاون رئیس جمهوری افزود: نتیجه نادیده گرفتن این مساله سبب شد که به طور مثال 30 درصد فرآورده های کشاورزی پیش از رسیدن به دست مصرف کننده از بین برود و به پسماند تبدیل شود.
ابتکار ضمن یادآوری اینکه در حال حاضر بسیاری از بانک های جهانی برای ارائه تسهیلات بانکی از متقاضیان حوزه صنعت و تولید درخواست مجوز ارزیابی زیست محیطی دارند گفت: بانک ها معتقدند هر پروژه صنعتی و توسعه ای باید علاوه بر توجیه اقتصادی دارای توجیه زیست محیطی نیز باشند.
معاون رئیس جمهوری بر ضرورت توسعه بانکداری الکترونیک و سبز شدن بانک ها تاکید کرد و گفت: اگرچه بحث سبز شدن حساب های ملی از جمله تکالیف برنامه چهارم توسعه بود و همان زمان نیز اقداماتی در این راستا آغاز شد اما با سال ها توقف مواجه شده است.
ابتکار ابراز امیدواری کرد: این تفاهمنامه منجر به ایجاد زمینه های مختلف همکاری میان بخش اقتصاد و محیط زیست برای رفع چالش های میان این دو حوزه باشد.

** شناسایی کانون های گرد و غبار جهانی
معاون رئیس جمهوری در ادامه با اشاره به قطعنامه تصویبی در مجمع عمومی سازمان ملل درخصوص شناسایی کانون های گردو غبار جهانی گفت: براساس این قطعنامه دبیرکل سازمان ملل موظف به تهیه گزارشی از کانون های گرد و غبار در جهان شد و مقرر شد برنامه ای برای مدیریت این کانون ها و ثبت عرصه های سرزمینی ارائه شود.
به گزارش ایرنا، ابتکار با اشاره به اینکه یکی از کانون های خارجی مهم گرد و غبار ایران کشور عراق و غرب کربلا است گفت: تفاهمنامه ای برای مقابله با این پدیده میان دو کشور امضا شده اما به علت ناامنی در عراق امکان اجرایی شدن مفاد آن وجود ندارد.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل