توسعه بخش های سلامت محور و فناورانه مستلزم توسعه لیزر است

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، دیروز (دوشنبه) در حکمی دکتر محمدصادق ذبیحی را به سمت دبیر ستاد توسعه فناوری های لیزر، فتونیک و ساختارهای میکرونی منصوب کرد.

ذبیحی در توضیح اهداف این ستاد جدید بیان کرد: این ستاد دو هدف را دنبال می کند؛ نخست، کارهای پراکنده‌ای را که در مراکز علمی، تحقیقاتی و صنعتی انجام شده و می شود، به هم نزدیک کرده و در کنار آنها، هم‌افزایی ایجاد کند.
به گزارش پایگاه اینترنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ذبیحی گفت: دبیر ستاد توسعه فناوری‌های لیزر، فتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی می تواند به توسعه یکپارچه این فعالیت‌ها و همچنین فعالیت‌های لیزر کمک کند.
وی دومین هدف این ستاد را پشتیبانی صنایع، حوزه سلامت و همچنین فناوری‌های دیگری دانست که توسعه آنها نیازمند به توسعه فناوری لیزر است.
به گفته ذبیحی، با پشتیبانی‌هایی که از طریق ستاد توسعه فناوری‌های لیزر، فتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی انجام می‌شود این عرصه‌ها می‌تواند رونق بیشتری داشته باشد و توسعه لازم را پیدا کند.
وی بیان کرد: سابقه لیزر در ایران شاید به 40 سال برسد، اما این فعالیت بیشتر در زمینه تحقیقاتی و علمی بوده است و در بخش فعالیت های صنعتی، در این سال‌ها لیزر پیشرفت کندی داشته است.
ذبیحی اظهار کرد: در حالی که لیزر در صنایع پیشرفته، پزشکی و به خصوص پزشکی نوین بسیار مؤثر بوده و نقش تعیین کننده ای دارد، اما در عمل این فناوری درکشور ما دیر آغاز شد، به صورت پراکنده حضور داشته و به میزان کافی به آن پرداخته نشده است.
ذبیحی اظهار کرد: پیش‌بینی ما این است که لیزر می‌تواند خود زمینه کسب و کار پیشرفته‌ای را در کشور ایجاد کند، بسیاری از نیازهایی که اکنون با سفارش کار در خارج از کشور صورت می‌گیرد، اگر در داخل کشور انجام شود در زمینه درآمدزایی و رونق کسب و کار لیزر در کشور بسیار کمک کننده خواهد بود.
ذبیحی درباره آسیب هایی که صنعت کشور در استفاده نکردن از فناوری لیزر متحمل می شود، خاطرنشان کرد: علت این که برخی صنایع حساس و پیشرفته در کشور ما خوب پیش نمی‌رود، این است که ما کاربرد لیزر را در آن ندیده‌ایم یا با زمینه به کار گیری از آن آشنا نیستیم.
وی ادامه داد: برای توسعه علم لیزر ضرورتا باید برخی فناوری‌های دیگر هم رشد پیدا کند تا ما بتوانیم تا حد ممکن این فناوری لیزر را در کشور بومی کنیم، به همین خاطر ستاد توسعه فناوری‌های لیزر، فتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی دو موضوع فتونیک و ساختارهای میکرونی را در کنار خود جای داده است.
ذبیحی با بیان این که توسعه فناوری‌های لیزر، فتونیک و میکرونی برای کشور بسیار ضروری است، بیان کرد: با توسعه این بخش‌ها و دیدن فناوری‌های لازم در آنها، می‌توانیم به توسعه فناوری لیزر کمک کنیم.
وی گفت: البته فتونیک به طور تخصصی زمینه‌های فعالیت بسیاری دارد، همچنین ساختارهای میکرونی علاوه بر استفاده در بخش لیزر، در بخش های دیگر هم زمینه‌هایی برای به کار گیری دارد که در ستاد توسعه فناوری‌های لیزر، فتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی این ضرورت‌ها بررسی می‌شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا