این عملیات راس ساعت 3 و 16 دقیقه بعد از ظهر روز یکشنبه به وقت مسکو انجام شده و تنها چند ساعت پس از آن، ماهواره مورد نظر در مدار زمین مستقر شده و آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری تاس ، این عملیات توسط راکت ماهواره بر Soyuz-2.1b انجام شده و نه دقیقه پس از پرتاب این راکت، ماهواره فوق الذکر در مدارزمین قرار گرفت.
گلوناس ، هم مکمل و هم جایگزینی برای سامانه موقعیت یاب جهانی ایالات متحده امریکا (جی پی اس) است و تنها سامانه جایگزین ناوبری محسوب می شود که از لحاظ پوشش و دقت با جی پی اس قابل مقایسه است .
سیستم موقعیت یاب جهانی گلوناس (GLONASS) یا سامانه ماهواره ای ناوبری جهانی (Globalnaya navigatsionnaya sputnikovaya sistema) ، یک سامانه ناوبری ماهواره ای بر مبنای موج های رادیویی است که به وسیله نیروی دفاعی هوا- فضای روسیه برای دولت روسیه فعالیت می کند. در واقع گلوناس ، هم مکمل و هم جایگزینی برای سامانه موقعیت یاب جهانی ایالات متحده امریکا (جی پی اس) است و تنها سامانه جایگزین ناوبری محسوب می شود که از لحاظ پوشش و دقت با جی پی اس قابل مقایسه است .
البته گلوناس معتقد است که موقعیت یابی او از همتای امریکاییش ، موقعیت یاب جهانی جی پی اس دقیق تر است چرا که جی پی اس به اندازه کافی سرزمین های مختلف جهان را پوشش نمی دهد .
روسیه ( اتحاد جماهیر شوروی ) از سال 1976 میلادی در حال توسعه دادن سیستم موقعیت یابی گلوناس (GLONASS) است که این موضوع از از همان زمان جزء دستور العمل های اصلی وزارت دفاع این کشور بوده است. ماهواره گلوناس برای اولین بار در سال 1982 وارد مدار شد. در سال 1993 ماهواره های متعددی به ماهواره گلوناس اضافه شده و با قرار گرفتن دوازده ماهواره در مدار، این پروژه در دسامبر سال 1995 میلادی به طور رسمی مورد بهره برداری قرار گرفت.
قابل توجه است که از سال 2000 به بعد با روی کار آمدن ولادیمیر پوتین به عنوان ریاست جمهوری روسیه، نوسازی گلوناس (GLONASS) در بالاترین اولویت دولت قرار گرفت و بودجه آن افزایش یافت. کشور روسیه تا سال 2011 با فرستادن 12 ماهواره دیگر ، تعداد ماهواره های گلوناس را به بیست و چهار ماهواره رساند و با این شرایط توانست کل زمین را پوشش دهد .
در حال حاضر سیستم موقعیت یاب گلوناس (GLONASS) شامل 30 ماهواره ، از جمله 24 فضاپیمای عملیاتی ، سه قطعه یدکی و یک پلت فرم در مرحله آزمایش پرواز است. در کشور روسیه، نوزده ایستگاه زمینی مصرف کننده با یک سیگنال ناوبری با دقت یک متر تدارک دیده شده اند . سه ایستگاه نیز در قطب جنوب و یک ایستگاه نیز در برزیل واقع شده است .
در این گزارش ویدئویی با عملکرد سیستم موقعیت یاب جهانی گلوناس معرفی می شود.
گردآوری و ترجمه: احسان محمدحسینی
No tags for this post.