دکتر بهزاد سلطانی شامگاه دوشنبه در آئین اختتامیه چهارمین جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی تهران افزود: این بدان معنی است که در طول 10 سال آینده بخش دانش بنیان کشور باید از یک هزار و 300 درصدی بعنوان رشدی مطلوب دست یابد.
وی اضافه کرد:در این 20 سال قرار بود ما از رشد 8 درصدی GDP (تولید ناخالص داخلی) برخوردار شویم که البته در طول 10 سال گذشته این اتفاق نیفتاده اما در طول سالهای آینده باید حداقل رشد 8 درصد داشته باشیم.
رئیس کمیته راهبردی جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری گفت: طبق سند موجود باید طی 20 سال آینده در منطقه از لحاظ اقتصادی و فناوری جایگاه نخست را داشته باشیم و ما 10 سال دیگر وقت داریم که به این هدف دست یابیم.
وی گفت: اگرشرکت های دانش بنیان مبنا قرار گیرند مجموعه درآمد این شرکت با فرض اینکه 50 درصد درآمد آنها حاصل ارزش افزوده باشد، 2 دهم درصد وضعیت GDP ما حاصل شرکت های دانش بنیان بالقوه و بالفعل خواهد بود.
رئیس کمیته راهبردی جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری گفت: همچنین مطابق سند چشم انداز باید 50 درصد GDP از محل دانش پیشرفته و فناوری داخلی اتفاق بیافتد.
وی افزود: از 50 درصد GDP در 10 سال آینده فرض کنیم قرار است سهم دانش پیشرفته و فناوری 40 درصد مربوط به فناوری بومی اما 10 درصد ویژه دانش پیشرفته یا دانش بنیان است، بنابراین با این فرض یک حرکت بزرگی نیاز است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید براینکه بیشتر GDP یا تولید ناخالص داخلی ما از محل صنایع نرمال است، بر تزریق فناوری های جدید در صنعت به منظور افزایش سهم این نوع تکنولوژی در تولید ناخالص داخلی تاکید کرد.
سلطانی ضمن تاکید براینکه،اقتصاد کشور باید بدست شرکت های خصوصی سپرده شود گفت: اگر بخواهیم سمت اقتصاد دانش بنیان برویم یکسری فعالیت ها مانند سرمایه گذاری خارجی کنترل تورم رونق اقتصادی تحریک بازار داخلی باید از سوی دولت انجام شود اما بنگاه های بخش خصوصی نیز بعنوان بخش مهم اقتصاد کشور باید بتوانند در این فضا رقابت کنند.
وی در ادامه این همایش ضمن تجزیه و تحلیل وضعیت شرکت ها و بنگاه های خصوصی در مقایسه با بخش دولتی گفت: نزدیک به 90 هزار بنگاه خصوصی از جمله 2 هزار و 300 شرکت دانش بنیان می باشند و اینها باید بتوانند بعنوان موتور حرکت اقتصادی با یکدیگررقابت کنند، ضمن اینکه تعداد شرکت های دانش بنیان باید در 10 سال آینده 10 هزار شرکت افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه، بیشتر این شرکت های خصوصی به دلائلی همچون ضعف های فنی، مالی ومدیریتی در فضای بین الملل با مشکل مواجه و نمی توانند با همتایان خود رقابت کنند، برتوانمند سازی این شرکت ها تاکید کرد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری گفت:تعیین این جایزه و جوایز مشابه آن با هدف ایجاد رقابت پذیری و توجه به بخش خصوصی کشور است چراکه ما سالهاست به وضعیت این شرکت ها توجه و رسیدگی نداشته ایم.
رئیس کمیته راهبردی جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری با بیان اینکه،مسئولین کشوری در این دو سه سال اخیر برای برگزاری این نوع جشنواره ها کمک های موثری داشته اند، تاکید کرد: ما باید به طور حتم به سمت تقویت بخش خصوصی در بازارهای صادراتی و در فضای بین المللی حرکت کنیم.
سلطانی افزود: امروز ما به جایی رسیده ایم که تعداد شرکت کنندگان ما از 87 به دو هزار و 500 شرکت افزایش یافته است و ما در این چهار سال رشد سریع و خوبی داشته ایم.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: ضمن اینکه این جایزه جوان و چهار ساله است در صورتی که شبیه این جوایز در دنیا سی ساله است.
اختتامیه چهارمین دوره جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری (IRAMIT 2015) شامگاه دوشنه با حضورعلی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، بهزاد سلطانی رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، پدرام سلطانی نایب رئیس اول اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و جمعی از فعالان عرصه پژوهش و شرکت های دانش بنیان در مرکز همایش بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
در اختتامیه چهارمین دوره این جایزه شرکتها با سه مدل بنگاهها، هلدینگها و شرکتهای کوچک فناور و دانش بنیان ارزیابی و رتبه آنها در این جایزه اعلام شد.