سکونت درفضا با ماژول فضایی
این محفظه بادشونده 4 متر درازا و 3/2 متر قطر دارد و قرار است در آینده به عنوان محل سکونت روی ماه یا مریخ مورد استفاده قرار گیرد.
این ماژول 'بیم' (BEAM) نام دارد که مخفف Bigelow Expandable Activity Module است و توسط شرکت هوافضایی 'بیگلو' به سفارش ناسا طراحی شده است.
این اتاقک به هنگام پرتاب در حالت جمع شده است، اما پس از رسیدن به مقصد با دمیدن هوا به درون آن باز میشود.
پس از نصب و راهاندازی این ماژول در روز شنبه هشتم خردادماه (28 ماه می) فضانوردان چندین آزمایش را برای اطمینان خاطر از عدم نشت هوا انجام دادند. قرار است پس از آمادهسازیهای مختلف هفته آینده آنها برای نخستین بار وارد آن شوند.
فضانوردان پیش از این نیز سعی در راهاندازی این ماژول کرده بودند که به دلایل فنی این عملیات ناتمام ماند.
هزینه طراحی و ساخت 'بیم' 18 میلیون دلار است که برای نخستین بار در فضا آزمایش میشود. طبق طرحی که ناسا و شرکت هوافضایی بیگلو در دست انجام دارند، ماژولهای بادی در دهههای آینده به عنوان محفظههای قابل سکونت روی کره ماه یا مریخ مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
بزرگترین مزیت این ماژولها این است که فضای اندکی را به هنگام حمل به فضا اشغال میکنند.
به گزارش ایرنا از شبکه خبری بی بی سی، با این حال اینکه آیا این ماژولها میتوانند از فضانوردان در برابر تابش شدید خورشید و تغییرات شدید دما محافظت کنند، هنوز مشخص نشده است. همچنین مقاومت این ماژولها در برابر زبالههای سرگردان فضایی موضوعی است که باید در آزمایشها سنجیده شود.