نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

اکتشافات فضائی چین با هدف استخراج معادن ماه

دولت چین به طور رسمی اعلام کرد در نظر دارد جستجوگر ماه نورد خود را که قرار است در مطالعات پروژه اکتشاف ماه مورد استفاده قرار گیرد ، تا سال 2020 به ماموریت اعزام کند . این ماه نورد با نام Chang'e-4 معرفی شده است . این خبر به صورت بیانیه ای رسمی ، روز گذشته از سوی اداره علوم ، تکنولوژی و صنعت کشور چین که از زیر مجموعه های اداره ملی دفاع این کشور به شمار رفته که به اختصار SASTIND نامیده می شود  ، منتشر شد .

بر اساس اطلاعات منتشر شده ، این فضاپیما قرار است در این عملیات آزمایشی ، به ماموریت اعزام شده و ضمن بررسی شرایط تکنیکی آن ، اطلاعاتی نیز از سوی این ماه نورد جمع اوری شده و به زمین مخابره خواهد شد .

در همین زمینه سخنگوی SASTIND اعلام کرد : " ماموریت اکتشاف ماه و مدارپیمای ساخته شده به این منظور با کمک و سرمایه گذاری های بخش خصوصی شامل افراد و شرکت ها انجام می شود . این موضوع برای نخستین بار است که اجرا شده و هدف اصلی این پروژه تسریع در پیشرفت نوآوری های فضائی ، کاهش هزینه های تولید و ارتقا استفاده از  ارتباطات نظامی در موضوعات غیر نظامی است . "  

گفتنی است فضاپیمای چانگ 4 ، به عنوان پشتیبان فضاپیمای چانگ 3 محسوب می شود . چانگ 3 در سال 2013 ماموریت خود را با موفقیت انجام داده و فضاپیمای چانگ 4 ماموریت تکمیلی این پروژه را بر عهده خواهد داشت .

لازم به توضیح است که چندی پیش اعلام شده بود ، واحد آزمایش پروژه مدار گرد ماه در کشور چین آزمایش تکنولوژی های مورد نیاز جهت پژوهش های ماه و نمونه برداری از سطح آن را با موفقیت به پایان برد .

گفتنی است پروژه نهائی  اکتشاف ماه چین که توسط فضاپیمای کاووشگر  Chang'e-5 انجام خواهد شد از اصلی ترین برنامه های سازمان فضائی این کشور محسوب شده و در آن از جدید ترین تکنولوژی های حوزه علوم فضائی استفاده خواهد شد .

بر اساس برنامه از پیش تعیین شده قرار است کاووشگر Chang'e-5 در سال 2017 به ماموریت اعزام شود و در این ماموریت ، برنامه ریزی سازمان فضائی چین به گونه ای است که این کاووشگر از زمین به سمت ماه خواهد رفت و پس از گردش در مدار ماه و تصویر برداری از آن بر روی سطح ماه فرود امده و پس از نمونه برداری به زمین باز خواهد گشت .

شایان ذکر است که دولت چین به تازگی و در ماه اکتبر سال گذشته میلادی یک فضاپیمای آزمایشی را به مدار ماه اعزام کرد که این فضاپیما در ماه نوامبر سال 2014  پس از چرخش به دور ماه طی ماموریتی هشت روزه به زمین بازگشت .

گفتنی است ، پروژه اکتشاف ماه توسط کشور چین  با نام یوتو (Yutu) و با هدف کاوش در ماه و بررسی و تحقیقات جدید ،  سه  سال پیش کار خود را آغاز کرد. در این برنامه روباتی طراحی شده است که ماموریت کاوش و بررسی ماه را بر عهده دارد .  

برنامه نهائی  و ماموریت فضاپیمای Chang'e-3 طراحی و تکمیل شده و وظایف آن کاملا مشخص است . روبات ماهگرد با توجه به برنامه ریزی انجام شده از سه ماه برنامه اکتشاف برخوردار بوده اما می تواند تا نه ماه به کار خود ادامه دهد. فضاپیمای Chang'e-3 ماموریت فاز دوم چین برای اکتشاف ماه را برعهده دارد که شامل گردش در مدار ماه، فرود آمدن بر آن و سپس بازگشت به زمین است. فضاپیمای Chang'e-3 در ماه دسامبر (آذرماه) دو سال گذشته با فرود آمدن بر ماه ماموریت خود را آغاز کرد و این ماموریت پیش از سال 2020 به پایان خواهد رسید.

ماهگرد یوتو (Yutu) با توجه به الهه ماه در اسطوره شناسی چینی که خرگوشی خانگی است، نامگذاری شده است. این نامگذاری پس از اینکه ماهگرد سطح ماه را لمس کرد، انجام شد. این کاوشگر در پانزدهم دسامبر دو سال گذشته با فرود آمدن بر ماه ماموریت و کار خود را آغاز کرد و عکس هایی از فرود خود را به زمین ارسال کرد.

این ماهگرد به جستجو در سطح ماه پرداخته و به بررسی ساختار  لایه های ماه پرداخته و به دنبال یافتن منابع طبیعی آن است .

ماموریت فضاپیمای  Chang'e-4 در حال بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دارد و به پشیبانی و ادامه ماموریت فضاپیمای  Chang'e-3 بررسی های خود را آغاز خواهد کرد. ماموریت های مربوط به فضاپیماهائی با نام  Chang'e-5 و Chang'e-6 به صورت یک برنامه اکتشاف فضائی بدون سرنشین و بی بازگشت به زمین در حال طراحی و برنامه ریزی هستند.

منبع

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل