صادرات گل و گیاه از حوزه هایی است که می تواند وابستگی کشور به نفت را کاهش دهد زیرا قیمت هر 30 تا 40 شاخه گل رز صادراتی معادل قیمت یک بشکه نفت است این امر میتواند به توسعه اقتصاد بدون نفت کمک کند.
با توجه به تنوع اقلیمی مناسب کشور، جمهوری اسلامی ایران میتواند به یکی از قطبهای صادرکننده گل و گیاه در جهان تبدیل شود. در حال حاضر، رتبه هفتم در تولید گل را دارا هستیم اما در عرصه صادرات در جایگاه 107 قرار داریم.
یکی از ضرورتهای مهم این همایش شناسایی ظرفیتها و توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران در عرصه صادرات گل و گیاهان زینتی بر اساس شاخصهای علمی و استاندارد جهانی در استانهای شمالی کشور است تا بتوانیم راهکارهایی برای کاهش شکاف بین تولید و صادرات گل و گیاهان زینتی کشور بیابیم.
شناسایی چالشهای موجود در عرصه صادرات گل و گیاهان زینتی کشور؛ شناسایی نقاط قوت و ضعف و همچنین شناسایی فرصتها و تهدیدهای این عرصه و در نهایت ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری از طریق ترویج و پرورش گل و گیاه به روشهای علمی از دیگر ضرورت های برگزاری این کنفرانس است.
دست اندرکاران برگزاری این کنفرانس اهداف متنوعی را مدنظر قرار داده اند که از جمله آنها میتوان به تعیین ظرفیتهای تولید گل و گیاهان زینتی؛ عمومیسازی روشهای آسان پرورش گل و گیاهان زینتی؛ اشاعه فرهنگ ایجاد کسب و کارهای کوچک در حوزه گل و گیاهان زینتی؛ایجاد تعامل میان فرهنگ سنتی و فرهنگ نوین در زمینه گل و گیاهان زینتی و شناسایی علوم و فنون کارآمد نوین تولیدگل و گیاهان زینتی در جهان با تکیه بر دانش بومی اشاره کرد.
همچنین تعیین ظرفیت های صادرات گل و گیاهان زینتی؛ آسیب شناسی صادرات گل و گیاهان زینتی با تاکید بر صادرات غیرنفتی، افزایش تولید و اشتغال؛ بسترسازی در راستای افزایش صادرات گل و گیاهان زینتی در کشور؛شناسایی مزیتهای تولید گل و گیاهان زینتی مناطق مختلف کشور در راستای تداوم صادرات؛فرهنگ سازی و تبیین اهمیت و نقش کلیدی صادرات گل و گیاه در اشتغالزایی و توسعه کشاورزی کشورو تعامل سازنده بین دانشگاهها و موسسههای پژوهشی با نهادهای تقنینی و اجرایی حول رویکرد توسعه مبتنی بر فعالیت اقتصادی (صادرات) از دیگر اهداف برگزاری این کنفرانس محسوب میشوند.
در ضمن توجه به حضور در عرصه بازارهای جهانی با محوریت صدور گل و گیاهان زینتی؛ارتقای تعامل کارآمد بین عرصه تولید و صادرات گل و گیاهان زینتی؛بررسی نقش، جایگاه و مسئولیت نهادهای قانونگذاریواجرایی در ارتباط با سامان دهی تولید و صادرات گل و گیاه ایرانی و تبادل تجارب موفق در تولید و صادرات گل و گیاهان زینتی در پنل های تخصصی را هم باید از اهداف این کنفرانس بشمار آورد.
صادرات گل و گیاه از حوزه هایی است که می تواند وابستگی کشور به نفت را کاهش دهد زیرا قیمت هر 30 تا 40 شاخه گل رز صادراتی معادل قیمت یک بشکه نفت است این امر میتواند به توسعه اقتصاد بدون نفت کمک کند.
دانشگاه علمی-کاربردی سلمانشهر مازندران، وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با همکاری انجمن ترویج علم ایران، هشتم و نهم خرداد، میزبان اولین ”کنفرانس ملی شاخص ها، ظرفیت تولید و صادرات گل و گیاهان زینتی در استان های مازندران، گیلان و گلستان” خواهد بود.
No tags for this post.