رکوردی جدید در زمینه حجم داده برای اثبات یک مسئله ریاضی

در دهه ۸۰ میلادی بود که یک ریاضیدان برجسته ای به نام رونالد گراهام جایزه ای ۱۰۰ دلاری را برای کسانی که بتوانند مسئله محاسباتی مطرح شده توسط او را حل کنند در نظر گرفت. حال پس از گذشت بیش از سه دهه سرانجام سه محقق برجسته علوم ریاضی موفق به انجام این کار شده اند.
پاسخ این سوال در ۷۸۲۴ عدد صحیح نخست مثبت بود که به صورت بدیهی گزینه های قابل انتخاب از میان این تعداد عدد برای سه کاندیدای اعداد فیثاغورسی بسیار عظیم بودند ولی با افزوده شدن یک عدد به این مجموعه پاسخ مربوطه به "خیر" تغییر یافت
مسئله یاد شده به این ترتیب است که ریاضیدانان می بایست در آن به سوال زیر پاسخ بدهند:
آیا می توان تمامی اعداد صحیح را به رنگ های آبی یا قرمز رنگ آمیزی کرد به این شرط که هیچ سری سه گانه عددی فیثاغورسی شامل a و b و c، قابل استفاده در معادله a۲ b۲=c۲ از یک رنگ نباشند؟
حال دانشمندانی برجسته از سه دانشگاه دست به دست هم داده و موفق شده اند تا این معادله را تحلیل کرده و اثبات آن را به صورت دقیق به انجام برسانند. نتیجه به دست آمده توسط این محققان نشان می دهد که پاسخ به سوال مطرح شده منفی است و چنین امکانی در دنیای ریاضیات وجود نخواهد داشت.
برای انجام محاسبات مربوط به این اثبات، دانشمندان مجبور به استفاده همزمان از تعداد زیادی پردازنده پرسرعت شدند. به این ترتیب در طول دو روز فعالیت ۸۰۰ پردازنده نیرومند برای تحلیل داده های مورد نیاز این دانشمندان، ۲۰۰ ترابایت داده به ثبت رسید که رکورد ۱۳ گیگابایتی پیشین را در این زمینه بهبود بخشید.
از جمله نکات جالب در این مورد این است که پاسخ این سوال در ۷۸۲۴ عدد صحیح نخست مثبت بود که به صورت بدیهی گزینه های قابل انتخاب از میان این تعداد عدد برای سه کاندیدای اعداد فیثاغورسی بسیار عظیم بودند ولی با افزوده شدن یک عدد به این مجموعه پاسخ مربوطه به "خیر" تغییر یافت.
منبع:Gizmodo
ترجمه:آناهیتا عیوض خانی
No tags for this post.