نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

توسعه رشته‌های جدید و چندنظمی از برنامه های اصلی دانشگاه آزاد

دکتر حمید میرزاده در نشستی با جمعی از استادان، کارکنان و دانشجویان واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی با بیان اینکه در حال‌حاضر باید بر روی اثربخشی دانشگاه تمرکز کنیم، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال توسعه واحدها و مراکز نیست، اما توسعه رشته‌های جدید و چندنظمی که موردنیاز جامعه هستند، از برنامه‌های اصلی این دانشگاه به شمار می‌روند.

وی با بیان اینکه استان مرکزی مهد اجتهاد و علم و ادب ایران است، اظهار کرد: برای این استان همین بس که در دامن خود حضرت امام راحل را پرورانده است. حضور بزرگانی مانند آیت الله اراکی، مرحوم ملااحمد نراقی، ادیبانی چون ادیب‌الممالک فراهانی و فخرالدین عراقی و بزرگانی چون امیرکبیر نشان می‌دهد که این استان از قدیم دارای مفاخر باهوش، فرهنگ‌دوست و ادیب بوده است.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی ضمن ابراز خرسندی از سفر به شهر اراک گفت: علاوه بر اینکه این شهر سرزمین ادبا و عارفان است، واحد اراک را نیز می‌توان به عنوان یکی از مهدهای دانش این استان دانست.

دکتر میرزاده ادامه داد: از نظر من هر فردی که در دانشگاه آزاد اسلامی در جایگاه هایی مانند کارمند، مدیر و… به فعالیت مشغول است، دارای اهمیت است. چرا که تمامی این عناصر مانند قطعات یک جدول بوده که یکدیگر را تکمیل می‌کنند. البته همیشه عنصر دانشجو و استاد در دانشگاه‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

لزوم توسعه رشته‌های جدید و چندنظمی موردنیاز جامعه

وی با تاکید بر اهمیت جایگاه دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: از آنجایی که این دانشگاه با سرمایه خانواده‌های دانشجویان تاسیس شده، تکریم آنان الزامی است.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این دانشگاه در حال‌حاضر مسیر اصلی خود را پیدا کرده است، افزود: کوشش‌های 30 سال گذشته مدیران و موسسان دانشگاه آزاد اکنون به بار نشسته است. مدیران قبلی این دانشگاه مانند دکتر جاسبی اقدامات لازم برای توسعه کمی را انجام داده‌ و در حال‌حاضر باید بر روی اثربخشی و توسعه کیفی دانشگاه تمرکز کنیم.

دکتر میرزاده تاکید کرد: دیگر به دنبال توسعه واحدها و مراکز نیستیم، اما توسعه رشته‌های جدید و چندنظمی که موردنیاز جامعه هستند، از برنامه‌های اصلی ما به شمار می‌روند.

دانشگاه آزاد اسلامی از تحقیقات بنیادین حمایت می کند

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه اثربخش، دانشگاهی است که بتواند مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه را حل کند،افزود: دیگر زمان تولید رساله‌ها و پایان‌نامه‌های غیرکاربردی گذشته و دانشجویان تحصیلات تکمیلی باید بتوانند یک گره از مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه را حل کنند.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه تحقیقات کاربردی بدون تقاضا بی‌معنی است، گفت: تحقیقات باید دارای اثربخشی بوده و بتواند به حل مشکلات جامعه بینجامد. البته دانشگاه حمایت از تحقیقات بنیادین را وظیفه خود می‌داند.

دکتر میرزاده دانشگاه را محلی برای ارتقای دانش جامعه، استانداردسازی، کشف رموز و حقایق علمی دانست و گفت: توجه به علم بسیار مهم است، خداوند ذره‌ای از علم بی‌نهایت خود را در وجود انسان قرار داده و کشف آن برعهده انسان است. از این رو دانشگاه‌ها باید به سمت کشف حقایق و رموز علمی پیش بروند.

کانون‌های آزاداندیشی و علم‌اندوزی در دانشگاه توسعه یابد

وی در ادامه با تاکید بر لزوم تشکیل کانون‌هایی به منظور هم‌اندیشی اساتید و دانشجویان در حوزه مسائل علمی ،گفت:همان‌گونه که از نام دانشگاه آزاد پیداست، این دانشگاه دارای سه وجه علمی،آزاداندیشی و اسلامی است. به همین‌خاطر لازم است کانون‌های آزاداندیشی و علم‌اندوزی در دانشگاه توسعه پیدا کند.

ضرورت رعایت ضوابط دانشگاه در جذب نیروهای حق‌التدریس

رییس دانشگاه آزاد اسلامی درمورد به کارگیری نیروهای حق‌التدریس گفت: بنده از کثرت نیروهای حق‌التدریس در کل دانشگاه آزاد اسلامی رنج می‌برم چرا که این نیروها وابستگی آرمانی و اجرایی برای تحقق اهداف دانشگاه را ندارند. به همین خاطر باید به سمت جذب اعضای هیات‌علمی تمام وقت پیش برویم تا به توسعه کیفی دانشگاه دست یابیم. البته تاکید می‌کنم در انتخاب نیروهای حق‌التدریس باید ضوابط دانشگاه به دقت رعایت شود.

به گزارش ایسنا،دکتر میرزاده در پایان از دستاورد تیم‌های علمی پژوهشی رباتیک، خودرو، بتن و هواپیمای بدون سرنشین واحد اراک قدردانی کرد و از مسئولان این واحد خواست از این پژوهشگران حمایت و قدردانی شود.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل