نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

نئاندرتال‌‌‌ها از آنچه تاکنون فکر می‌کردیم، باهوش‌تر بوده‌اند!

 کشف اخیر نشان می‎دهد که دانشمندان تاکنون تا چه حد قابلیت‌های اجداد کهن انسانی را دست‌کم می‌گرفته‌اند.

این سازه‎های بیضی شکل از صدها استالاگمیت، رسوبات آهکی که به صورت ستون‎های مخروطی شکل در کف غارها به وجود می آیند، درست شده است. روش‌های تاریخ‌گذاری نشان می‌دهد که استالاگمیت‌ها ۱۷۵ هزار سال پیش از جا کنده شده‌اند. آثاری از وجود آتش نیز در غار مشاهده شده است. این سازه‌ها در غار برونیکل در جنوب غربی فرانسه کشف شده‎اند.

قطعات استالاگمیت‌ها تقریبا به یک اندازه بریده شده و طوری کنار هم چیده شده‌اند که مجموعه‌ای بیضی شکل به بلندی ۴۰ سانتیمتر را تشکیل دهند. پژوهشگران در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده‌اند که یافتن این سازه‎ها در عمق ۳۳۶ متری غار نشان می‌دهد که انسان‎های نخستین با محیط زیست زیرزمینی آشنایی کامل داشته‌اند و این به نوبه خود “گامی مهم در نزدیک شدن به شیوه زندگی و رفتاری انسان مدرن است”.

ژاک ژوبرت، از دانشگاه بوردو که یکی از محققان است می‌گوید این دایره‌های سنگی خود به خود به وجود نیامده‎اند و توسط جاندارانی مانند خرس و گرگ که استخوان‎هایشان در دهانه غار پیدا شده است نیز روی هم چیده نشده‌اند. به گفته او: « آنها قطعا ساخته دست انسان است.» او در ادامه گفت که نئاندرتال‌ها حتما “پروژه‎ای” در نظر داشته اند که به اعماق غار، جایی که هیچ نوری وجود ندارد رفته‎اند. «آنها احتمالا به طور گروهی برای بررسی اعماق غار به آنجا رفته، با استفاده از آتش آنجا را روشن کرده و با همکاری یکدیگر این حلقه‌ها را ساخته‌اند.»

پروفسور کریس استرنیگر از موزه علوم طبیعی در لندن کشف تازه را “چشمگیر” توصیف کرد و گفت که شرایط آب و هوا در زمان ساخت این دایره‌های سنگی بسیار سرد بوده و احتمالا نئاندرتال‎ها برای فرار از سرمای طاقت فرسا به قعر غار پناه می‌بردند. پروفسور استرینگر که خود در روند این تحقیقات دخیل نبوده، تاکید کرد که به تحقیقات بیشتری نیاز هست تا معلوم شود آیا این غار پناهگاهی موقت بوده یا انسان‌های نخستین عموما از غارها به عنوان سرپناه استفاده می‌کردند. به گزارش BBC،نتایج این تحقیقات در نشریه نیچر (Nature) منتشر شده است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل