این مطالعه مبتنی بر مدلسازی که به تازگی از سوی محققان موسسه تحقیقات تکنولوژی جورجیا منتشر شده نشان میدهد چندین دهه انتقال آلودگی هوا از نواحی شرقی آسیا به سمت بزرگترین اقیانوس جهان یعنی اقیانوس آرام موجب به راه افتادن یک سری واکنشهای زنجیرهای شده که در نهایت کاهش میزان اکسیژن در آبهای استوایی اقیانوس آرام را در پی داشته است.
دانشمندان میگویند نگرانیهای فزایندهای در خصوص تغییر سطح اکسیژن اقیانوسها وجود دارد. یکی از دلایل کاهش اکسیژن اقیانوسها گرم شدن محیطزیست است، چرا که آب گرم اکسیژن محلول کمتری در خود نگه میدارد، اما در نواحی استوایی اقیانوس آرام سطح اکسیژن بسیار سریعتر از آن کاهش یافته که بتوان تغییرات دما را به تنهایی عامل اصلی بروز آن دانست.
محققان میگویند که آلودگی هوا ناشی از فعالیتهای صنعتی سطح آهن و نیتروژن را در اقیانوسهای دور از سواحل شرقی آسیا افزایش میدهد. این عناصر مواد غذایی کلیدی برای موجودات دریایی محسوب میشوند. جریانهای اقیانوسی این عناصر را به نواحی استوایی حمل میکنند و در آنجا این مواد از سوی فیتوپلانکتونهای فتوسنتزکننده مورد مصرف قرار میگیرند.
این روند در نهایت منجر به کاهش سطح اکسیژن آب شده و حیات دیگر موجودات دریایی را به خطر می اندازد.
به گزارش ایسنا و به نقل از شبکه اخبار محیط زیست(ENN)، آهن و نیتروژن بر اثر آلودگی هوا در نواحی دور از ساحل شرقی آسیا در این نواحی تهنشین میشوند و سپس توسط جریانهای اقیانوسی به سایر مناطق اقیانوس راه می یابند و به نظر میرسد که آلودگی هوا عامل اصلی کاهش سطح اکسیژن در اقیانوسهاست.
No tags for this post.