نقش آموزش در تحقق اقتصاد مقاومتی

دکتر حمیدرضا طیبی در چهل و دومین گردهمایی معاونین آموزشی جهاد‌دانشگاهی که در محل سالن آمفی تئاتر استانداری لرستان برگزار شد، با تأکید بر تلاش برای اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور اظهار کرد: تعریف ساده اقتصاد مقاومتی، اتکای اقتصاد کشور بر تولید ملی است و اتکای تولید ملی بر علم و فناوری پیشرفته متعلق به خودمان است.

وی ادامه داد: ما با علم و فناوری متعلق به دیگران نمی‌توانیم اقتصاد قابل رقابتی داشته باشیم و این علم و فناوری را باید به روش‌های مختلف به دست بیاوریم. تحقق اقتصاد مقاومتی نیاز به نیروهای متخصص و متعهد دارد و حوزه آموزش و فرهنگ مسئول تربیت این نیروها هستند و در تحقق اقتصاد مقاومتی حوزه آموزش نقش بسیار بزرگی دارد.

طیبی در ادامه با بیان اینکه در این دوره از مدیریت جهاددانشگاهی به دنبال دو هدف مهم هستیم، تصریح کرد: یکی از اهداف ما بر مبنای عرضه توانمندی جهاددانشگاهی بوده که تهیه برنامه پنجم است و به دنبال تأمین منابع برای اجرای آن هستیم که در برخی واحدهای ما اجرای این برنامه شروع شده است. تعامل خوبی با معاونت علمی و فناوری داریم و یک حساب مشترک ایجاد کرده‌ایم که سال گذشته 20 میلیارد تومان برای آن پروژه تعریف شد و امسال هم قریب به 20 میلیارد تومان پروژه داریم که عمدتاً در حوزه پژوهش و فناوری است.

رئیس جهاد دانشگاهی اضافه کرد: با توجه به نقش جهاد در نقشه جامع علمی کشور درصدد هستیم که نظام به ما مأموریت بدهد و تقاضا داشته باشد. این سند تدوین و به جهاددانشگاهی ابلاغ شده که مأموریت‌های مهمی هستند و به دنبال اجرایی کردن آنها هستیم.

وی بیان کرد: یکی از مأموریت‌های مهم ما در حوزه آموزش است. باید سازمانی را تشکیل بدهیم که تجربیات ارزشمند جهاددانشگاهی را هم در تربیت نیروی انسانی متخصص و هم در زمینه فناوری‌هایی که در جهاددانشگاهی تولید شده به جوامع هدف جمهوری اسلامی ایران صادر کنیم که این کار بسیار ارزشمندی است و زمینه حضور سایر منابع را در این کشورها فراهم می‌کند.

دکتر طیبی در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری خوبی در حوزه آموزش جهاددانشگاهی انجام شده و در هر سه سطح مختلف آموزش در جهاددانشگاهی توسعه خوبی پیدا کرده است.

وی بیان کرد: از طرف دیگر وزارت‌های علوم، بهداشت، دانشگاه آزاد و سایر موسسات غیرانتفاعی در زمینه آموزش فعالیت‌های بسیار خوبی انجام داده‌اند و شرایط کشور ایجاب کرده که به فکر آمایش آموزش عالی باشند و در این راستا با اتکا به توان بالفعل و بالقوه استان‌ها آمایش انجام می‌دهند که زمانی این کار مفید واقع می‌شود و دقیق خواهد بود که استراتژی توسعه کشور در همه زمینه‌ها مشخص شود و برای رسیدن به اهداف توسعه مشخص کنیم به چه تعداد نیروی انسانی در بخش‌های مختلف نیاز داریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه سیاست‌گذاری‌های خوبی برای توسعه حوزه آموزش جهاددانشگاهی انجام داده‌ایم، افزود: معاونت آموزش نمره خوبی در اجرایی کردن اهداف جهاد کسب کرده که البته باید این نمره به عالی تبدیل شود.

وی یادآور شد: در بحث توسعه آموزش عالی قرار بود در علمی کاربردی دانشجویان خارج از کشور جذب کنیم و با سه دانشگاه و موسسه معتبر بین‌المللی ارتباط داشته باشیم که باید تحقق پیدا کنند.

دکتر طیبی در ادامه گفت: یک بحث بسیار مهم دیگر که در برنامه پنجم دیده شده تعمیق معارف و تربیت دینی دانشجویان در موسسات آموزش عالی علمی کاربردی است که معاونت فرهنگی هم باید در این زمینه کمک دهد.

رئیس جهاد دانشگاهی اظهار کرد: بر ارتقای شاخص‌ها و عوامل توانمندساز آموزش عالی و همچنین توسعه حوزه‌های جدید باید اهتمام جدی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه کارهای خوبی در معاونت آموزش در برگزاری دوره‌های سراسری انجام گرفته، اضافه کرد: این دوره‌ها در ارتقاء بخشیدن واحدهای ما در سراسر کشور بسیار موثر است و همکاران ما به خوبی آنها را برگزار کرده‌اند.

طیبی در پایان گفت: برنامه ما حمایت از آموزش بوده و رفتن به سمت آموزش‌های تخصصی است که این قابلیت در جهاددانشگاهی وجود دارد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا