شرکت های دانش بنیان , حلقه مفقوده بین دانشگاه وصنعت

دکتر بهزاد سلطانی روز چهارشنبه در بازدید از شرکت داروسازی باریج اسانس در کاشان افزود: تعداد شرکت های دانش بنیان در حال حاضر بسیار کم است و تا کنون با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تعداد این شرکت ها به دوهزار و 300 شرکت از بین هشت هزار درخواست شرکت خصوصی رسیده است، اما ظرفیت کشور بیش از این میزان است. 
وی بیان کرد: با توجه به میزان فارغ التحصیلان کشور، متاسفانه تعداد شرکت های خصوصی فوق العاده پایین است و با توجه به فارغ التحصیلان دانشجویان مهندسی که داریم و در حال حاضر سومین کشور دنیا به لحاظ تربیت دانشجوی مهندسی هستیم، نیاز است که شرکت های دانش بنیان از سوی فارغ التحصیلان راه اندازی شود. 
سلطانی با اشاره به این که در رشته های علوم انسانی نیز با انواع فارغ التحصیل مواجه هستیم و آنها نیز می توانند با راه اندازی شرکت های دانش بنیان ایجاد شغل و کارآفرینی کنند. 
وی با اشاره به این که باید فرهنگ ایجاد شرکت های خصوصی در کشور ایجاد شود گفت: فقط پنج درصد از دانشجویان مقطع دکتری در دنیا استاد دانشگاه می شوند و 95 درصد دیگر شرکت راه اندازی می کنند و دانش خود را به صورت کاربردی پیاده می کنند و از آن تولید ثروت دارند، اما این فرهنگ در ایران غلط است و داشتن مدرک دکتری را فقط استاد دانشگاه شدن ملاک قرار می دهیم. 

** هدایت اقتصاد دانش بنیان در دولت یازدهم 
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: اقتصاد دانش بنیان مورد توجه مقام معظم رهبری است و از سوی دولت هدایت می شود، اعتبار صندوق نوآوری و شکوفایی در دولت یازدهم اختصاص داده شد علیرغم این که دولت با کمبود شدید بودجه مواجه بود اما دیدگاه رئیس جمهور بر حرکت دانش بنیان وجود داشت و اهتمام ویژه ای برای پیاده سازی اقتصاد دانش بنیان در کشور دارند، برای رهایی کشور از اقتصاد نفتی راهی جز اقتصاد دانش بنیان نداریم. 

** ارائه مصوبه به کارگیری سود شرکت در توسعه شرکت به دولت 
سلطانی با استقبال از پیشنهاد رئیس هیات مدیره شرکت باریج اسانس در زمینه به کارگیری سود شرکت ها در توسعه شرکت خود بیان کرد: این امر پتانسیل این را دارد که به عنوان یک مصوبه به دولت ارائه شود و ما نیز در صندوق نوآوری و شکوفایی از این پیشنهاد استقبال کرده و آن را در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت صنعت، معدن و تجارت پیگیری خواهیم کرد. 
وی بیان کرد: در صورت تصویب این پیشنهاد دولت می تواند حمایت های تشویقی از جمله حمایت های معافیت مالیاتی و حمایت های بانکی برای شرکت هایی که سود خود را صرف توسعه نمایند کننند. 
سلطانی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص تضامین بانکی شرکت های کوچک و نوپا افزود: به طور طبیعی نباید به شرکت های کوچک و نوپا وام داده شود، در نظام تامین مالی کشور، تامین مالی این شرکت ها در هر مقطعی به یک صورت ویژه باید تامین شود، اگر وام به شرکت های نوپا داده شود در این زمینه باید تضمینی ارائه نمایند، برخی از کشورها به سمتی رفته اند که نیاز به ارائه تضمین برای این شرکت ها وجود ندارد. 
سلطانی یادآور شد: در ایران نیز در حال حاضر برای کمک به شرکت های کوچک فناور صندوق های سرمایه گذاری جسورانه (VC) مشترک در نظر گرفته شده است که در آنها نیاز نیست که شرکت ها تضمینی ارائه دهند و براساس اساسنامه این صندوق ها، نماینده صندوق نوآوری و شکوفایی به محض سودآوری این شرکت ها ظرف 5 سال از شرکت خارج شده و سهام شرکت به خود شرکت داده می شود. 
در این بازدید سلطانی از بخش های تحقیق و توسعه، آزمایشگاه، واحد طراحی و مهندسی، واحد اسانس گیری شرکت داروسازی باریج اسانس دیدن کرد. 
به گزارش ایرنا , در حاشیه این بازدید کلنگ احداث واحد تولید محصولات دارویی در زمینه داروهای خوراکی نرم گیاهی و پمادهای گیاهی به منظور توسعه محصولات این شرکت با حضور سلطانی زده شد. 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا