نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تصویب چهار پروژه ملی اقتصاد مقاومتی برای وزارت علوم

دکتر وحید احمدی در حاشیه نشست خبری در اردبیل در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا، مبنی بر برنامه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در راستای اجرایی کردن سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصاد مقاومتی، با بیان اینکه کارگروه‌های قوی و گسترده در خصوص تدوین برنامه‌های اقتصاد مقاومتی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شده است، گفت: برنامه‌های عملیاتی وزارتخانه برای هفت طرح و پروژه اعلام شد و این هفت طرح با مذاکرات در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به چهار پروژه ملی تبدیل و تصویب شد.

وی اضافه کرد: این چهار پروژه ملی عمدتاً در زمینه‌های ایجاد دانشگاه کارآفرین، ارتقای کیفیت دانشگاه‌ها، ارتقای پنج دانشگاه کشور به دانشگاه‌های برتر بین‌المللی و توسعه مهارت‌افزایی در نظام آموزشی هستند.

احمدی گفت: امید می‌رود همه دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور درگیر این چهار پروژه ملی شوند و نقشی اساسی در این زمینه داشته باشند.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه هر برنامه ملی که تدوین شود، نتیجه آن به دانشگاه محقق اردبیلی نیز برمی‌گردد، خاطرنشان کرد: استان اردبیل جزو استان‌هایی با پتانسیل و ظرفیت بالا بوده و دانشگاه محقق اردبیلی نیز دانشگاهی رو به رشد است.

وی گفت: دانشگاه‌های کشور به مناطق 10 گانه تقسیم‌بندی شده‌اند و برای هر منطقه‌ای، برنامه‌ای تدوین شده و مسئولیت اجرای برنامه‌ها به منطقه سپرده شده است.وی با بیان اینکه در چهل و نهمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری پنج پانل تخصصی برگزار خواهد شد، افزود: پانل اول در مورد نحوه تعامل دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی با سازمان ملی استاندارد ایران در خصوص استقرار نظام HSE و ایزو 17025 در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها است که در آن در مورد ساماندهی مراکز آزمایشگاهی و استفاده بهینه از تجهیزات آزمایشگاهی بحث خواهد شد.

احمدی با بیان اینکه دومین پانل در مورد نظام نوین آزمایشگاهی با تاکید بر بخش خصوصی خواهد بود، اضافه کرد: این پانل در مورد ساز و کارهای استفاده از امکانات بخش خصوصی خواهد بود.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: پانل سوم در مورد تدوین برنامه راهبردی و ماموریت گرایی دانشگاه‌ها در حوزه پژوهش و فناوری خواهد بود و در آن وظایف پژوهشی اساتید و مجموعه برنامه‌های ساماندهی پژوهشی مورد بحث قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه پانل چهارم نحوه تعامل بین پارک‌های علم و فناوری و دانشگاه‌ها و تجاری‌سازی و فن‌بازار خواهد بود، خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های مهم در این مقوله ایجاد ارتباط بین دانشگاه و پارک‌ها و رساندن پژوهش به مرحله تولید است که در این پانل مورد بحث قرار خواهد گرفت.

احمدی پنجمین پانل را بررسی الگوهای دانشگاهی (پژوهش‌محور، کارآفرین و غیره) برشمرد و افزود: سیاست‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایجاد دانشگاه نسل سوم و کارآفرین‌پرور است که در این پنل در مورد آن بحث خواهد شد.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه ایران از لحاظ رتبه‌بندی ارجاع به مقالات در منطقه رتبه اول را دارد، ادامه داد: 14 دانشگاه ایران در لیست دانشگاه‌های برتر جهان قرار گرفته‌اند که در سال‌های قبل چنین نبود.

وی تصریح کرد: بودجه پژوهشی 0.47 درصد از تولید ناخالص ملی است که تلاش می‌کنیم این رقم را به یک درصد برسانیم.احمدی گفت: تلاش بر این است که فضای خلاقیت و نوآوری همراه با پژوهش را در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم که توسعه مراکز رشد در دانشگاه‌ها یکی از برنامه ها در این حوزه است.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: هر چند که کشور ایران در بحث مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری جوان است، اما حدود 38 پارک و 167 مرکز رشد در کشور وجود دارد.

وی با اشاره به فروش پایان‌نامه‌ها، تصریح کرد: در این حوزه استاد، دانشجو و شرکت بیرونی سه عاملی هستند که برای مقابله با آن، کار بسیار قوی حقوقی و مدیریتی انجام شده است.احمدی افزود: در این مورد اساتید و دانشجویان به کمیته‌های انضباطی معرفی می‌شوند، اما در برخورد با شرکت‌ها خلاهای قانونی وجود دارد که در این مورد هم لایحه‌ای تنظیم شده و در دولت مورد تصویب قرار گرفته است و اجرای آن نیازمند تصویب در مجلس است که اقداماتی در این مورد هم انجام شده است.

گودرز صادقی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی نیز با بیان اینکه استان اردبیل از استان‌های نوبنیاد محسوب می‌شود، گفت: با این حال دانشگاه محقق اردبیلی از دانشگاه‌های متوسط به بالای کشور است.

وی با بیان اینکه دانشگاه محقق اردبیلی رتبه 28 را در بین 62 دانشگاه دارای مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارد، افزود: از 271 دانشگاه موجود در کشور، دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه 55 قرار دارد.

صادقی با اشاره به تاثیرگذاری دانشگاه محقق اردبیلی در توسعه استان، اظهارامیدواری کرد: این دانشگاه در توسعه همه جانبه استان مثمرثمر واقع شود.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل