چاپ سه بعدی نخستین دفتر کاری جهان در دبی
بر اساس گزارش ها، به تازگی اولین ساختمان ایجاد شده به واسطه چاپگر های سه بعدی در دوبی ساخته شده است. این ساختمان که 2700 فوت مربع (250 متر مربع) زیربنا دارد تنها در 17 روز و با استفاده از چاپ گر سه بعدی غول آسا (gigantic) ساخته شده است. این چاپگر برای ساخت ساختمان یاد شده از ترکیبی از بتن، الیاف پلاستیکی تقویت شده، الیاف شیشه و گچ استفاده کرده است.
هزینه ساخت این ساختمان به طور کلی 140 هزار دلار بوده است که بر اساس نظر کارشناسان این رقم تقریبا برابر با نصف هزینه ساخت چنین ساختمانی با روش های معمول ساخت ساز است.
علیرغم اندازه بسیار بزرگ این چاپگر یعنی 120 فوت ارتفاع و 40 فوت عرض (برابر با 36.5 متر در 12.2 متر) تعداد کارمندانی که برای نظارت بر آن در نظر گرفته شده بود تنها 1 نفر بوده است. البته تیم ساخت و ساز این ساختمان از 18 نفر تشکیل شده بود که هر کدام برای انجام وظایف خاص و با تخصص ویژه در نظر گرفته شده بودند.
هزینه ساخت این ساختمان به طور کلی 140 هزار دلار بوده است که بر اساس نظر کارشناسان این رقم تقریبا برابر با نصف هزینه ساخت چنین ساختمانی با روش های معمول ساخت ساز است. در رابطه با کاربری این ساختمان نیز تصمیماتی اتخاذ شده است و به احتمال زیاد در آینده ای نه چندان دور از آن به عنوان موزه دوبی استفاده خواهد شد. بر اساس گزارش های منتشر شده از سوی مقامات امارات متحده عربی، تا سال 2030 میلادی 25 درصد از ساختمان های دوبی با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی ایجاد خواهند شد.
منبع: engadget
ترجمه: آناهیتا عیوض خانی
No tags for this post.