هیات مدیره هم ۱۸۳ میلیون دلار از سهام شرکت را به او داد؛ به نقل از منبع بلومبرگ این بیشترین مبلغ ثبت شدهای است که گوگل تاکنون به یک مدیر پرداخته. لری پیج، خود در سطحی بالاتر بر امور نظارت میکند ولی همهی آنچه در قالب گوگل عرضه میشود مستقیما تحت نظر ساندار پیچای، «دست راست» او قرار دارد..
کودکی
«پیچای سانداراراجان» (Pichai Sundararajan) که با نام ساندار پیچای مشهور شده در دوازدهم جولای ۱۹۷۲ میلادی در شهر مادورای ایالت تامیل در هند به دنیا آمد. خانوادهاش از نظر مالی نسبتا ضعیف بودند؛ تلویزیون و خودروی شخصی مواردی نبود که پیچای در کودکی تجربه کرده باشد.
پدرش راگوناث پیچای مهندس برق بود و در شرکت جنرال الکتریک واقع در شهر چنای هند کار میکرد؛ این شد که خانواده هم به این شهر مهاجرت کردند. در کنار کار در شرکت، پدرش مدیر کارگاهی هم بود که وسایل برقی تولید میکرد. سختکوشی و مشکلات کاریِ پدر، به پیچای جوان انگیزه میداد.
مادرش، لاکشمی، پیش از دنیا آمدن فرزندان، استگانوگرافر (نهاننگار) بود ولی بعدا برای مراقبت از بچهها خانهدار شد. ساندار یک برادر کوچکتر هم دارد. وقتی دوازده سالش بود خط تلفن به منزلشان رسید و این نخستین برخورد او با فناوری بود. توانایی خارقالعادهای در از برکردن شمارهها داشت. این موضوع وقتی معلوم شد که خانواده متوجه شدند ساندار همهی شمارههایی که با دستگاه تلفن گرفته را حفظ کرده و میتواند دوباره بگیرد. اما استعداد ساندار فقط در زمینهی اعداد نبود؛ در بازی ملی هندیها، کریکت هم تبحر داشت و کاپیتان تیم دبیرستان بود.
تحصیلات
کلاس دهم را در مدرسهی «جواهر ویدیلایا» گذراند و برای کلاس دوازده به دبیرستان «وانا وانی» در همان شهر چنای رفت. به رایانه علاقهی زیادی داشت؛ اولین نرمافزاری که نوشت یک بازی شطرنج بود. بااینحال به دلیل مشکلاتی که مانند کشور ما در هند هم بهعنوان یک کشور جهان سوم وجود دارد بهناچار لیسانس را در دانشگاه صنعتی «خراگپور» (Kharagpur)، متالورژی خواند. اما خوشبختانه به دلیل روابط خوب دانشگاهی هند با دیگر مراکز علمی تراز اول جهان، خوب درس خواندن او باعث شد بورسیه بگیرد و برای تحصیلات تکمیلی به دانشگاه استعداد پرور «استنفورد» (Standford) برود.
آنجا مهندسی علم مواد را ادامه داد. آنطور که خودش تعریف میکند آن اوایل از گرانی اجناس در آمریکا شوکه شده بوده ولی کمکم با درآمد بیشتر به قیمتها عادت کرده. بعد از گرفتن فوق لیسانس برای گذراندن دوره MBA به آموزشکده «وارتون» (Wharton) در دانشگاه پنسیلوانیا رفت و خود را برای حضور در عرصهی مدیریت آمادهتر کرد.
دوران پیش از گوگل
پس از اتمام تحصیل، ساندار پیچای در شرکت «مکنزی و شرکا» (McKinsey & Company) در واحد مشاوره مشغول به کار شد. چندی بعد با توجه به تخصصش در متالورژی به شرکت «اپلاید متریالز» (Applied Materials) رفت. در آنجا مدیر تولید بود تا اینکه سرانجام برای شغلی هیجانانگیز راهیِ گوگلِ جوانِ آن روزها شد. ساندار در مصاحبهای گفت: «همیشه عاشق فناوری بودم و با رویای دره سیلیکون (منطقهای در ایالت کالیفرنیای آمریکا که دفتر اصلی بسیاری از شرکتهای پیشروی فناوری در آنجا است و به نوعی نماد فناوری نوین است.) بزرگ شدم. در موردش مطالعه میکردم؛ عمویم هم زیاد دربارهاش برایم تعریف میکرد.»
دوران گوگل
نهایتا در آوریل ۲۰۰۴ برای مصاحبه به گوگل پلکس (مقر شرکت گوگل) رفت؛ درست همان زمان که این شرکت از سرویس جیمیل (Gmail) پرده برداشت. در آن موقع خیلیها آیندهی خوشی برای جیمیل متصور نبودند. پیچای پذیرفته شد و به عنوان اولین اقدام روی نوار ابزار جستوجوی گوگل کار کرد. در آن دوران اینترنت اکسپلورر بر وب حکم میراند و خبری هم از کرومِ گوگل نبود. چندی بعد در سال ۲۰۰۶ این پروژه اهمیت بیشتری یافت چراکه مایکروسافت تصمیم گرفته بود بینگ را جستوجوگر پیشفرض اینترنت اکسپلورر کند. پیچای توانست با رایزنیهای زیاد سرانجام تولیدکنندگان را مجاب کند نوار ابزار گوگل را به طور پیشفرض روی دستگاههای خود نصب کنند؛ به این شکل مایکروسافت تقریبا از رسیدن به نیت خود باز ماند.
در سال ۲۰۰۴ گوگل به مسوولیت ساندار تیمی تشکیل داد تا روی یک مرورگر جدید کار کنند. او تلاش زیادی برای جلب موافقت لری پیج (Larry Page) وسرگی برین (Sergey Brin) کرد و به آنها قبولاند گوگل به یک مرورگر برای خود نیاز دارد. اما «اریک اشمیت» (ٍEric Schmidt) مدیر عامل وقت گوگل همچنان موافق نبود و اعتقاد داشت شرکت نوپایی مثل گوگل نباید وارد جنگ بیپایان مرورگرها شود. بههرحال موفقیت پیچای در نوار ابزار و افزایش آمار جستوجوها باعث شده بود هیات مدیره روی حرفهایش حساب کند. اریک اشمیت در جایی گفته وقتی نهایتا دموی کار را نشانم دادند آنقدر خوب بود که نتوانستم با آن مخالفت کنم.
ساندار پیچای همزمان که پروژههای مرورگر گوگل کروم و سیستم عامل کروم را هدایت میکرد مدیریت تولیدات گوگل را هم بر عهده داشت. در سال ۲۰۰۸ معاون مدیر عامل شد و همان سال مرورگر گوگل کروم را به دنیا معرفی کرد. تنها یک سال بعد در ۲۰۰۹ میلادی سیستم عامل کروم (Chrome OS) را هم عرضه کرد. ساندار از ۲۰۰۸ و معرفی گوگل کروم به بعد بیشتر در انظار ظاهر شد و بهمرور، به یکی از چهرههای شرکت گوگل تبدیل شد.
اما در سال ۲۰۱۳ اتفاقی افتاد و مسیر رشد پیچای را سریعتر کرد. «اندی رابین» (Andy Rubin) خالق و گردانندهی امور اندرویدِ گوگل، بعد از یک دهه از سمَت خود کناره گرفت؛ کرسی خالی به اتفاق آرا به ساندار پیچای رسید تا او تقریبا همهی بخشهای مهم گوگل از خدمات ایمیل، ابری، گوگل کروم، سیستم عامل کروم گرفته تا واحد تولید و در آخر سیستم عامل اندروید را مدیریت کند.
ساندر پیچای یک مدیر نتیجهگرا است و همواره هدف نهایی را مدنظر دارد؛ وقتی در سال ۲۰۱۳ مانند اندروید که دنیای دستگاههای همراه را فتح کرد، تقریبا همه بخشهای گوگل را زیر سلطهی خود درآورد، این روحیه را در همهی بخشها اشاعه داد. پروژهی «اندروید وان» (Android One) از پیشنهادهای او بود که تلاش داشت ازهمگسیختگی سیستم عامل اندروید در میان دستگاهها و سازندگان مختلف را تا حدی کم کند. بهعلاوه او بود که از ابتدا اعتقاد داشت اندروید باید یکی از بخشهای مستقیم گوگل شود و نباید به طور مجزا توسعه پیدا کند. یکی دیگر از اقدامهایی که ظاهرا در پشت پرده او باعث و بانی آنها بوده، خرید شرکت «نست» (Nest) است. گوگل در سال ۲۰۱۴ شرکت نست را به مبلغ ۳٫۲ میلیارد دلار خریداری کرد و رسما وارد عرصهی خانههای هوشمند شد.
مدیریت گوگل در عصر الفابت
روند صعودی ساندار ادامه داشت تا سرانجام در سال ۲۰۱۵ و بعد از تاسیس شرکت هلدینگ آلفابت (Alphabet)، او مدیریت عامل کل شرکت معظم گوگل را عهدهدار شد و به عنوان دست راست و جانشین لری پیج، سکان امور را به دست گرفت.
جالب است بدانید علی رغم کار کردن در شرکت رقیب، او یکی از گزینههای مدیر عاملی شرکت مایکروسافت پس از استیو بالمر بوده اما همانطور که میدانید درنهایت [با اعمال نظر بیل گیتس]، ساتیا نادلا (Satya Nadella)، یک هندی موفق دیگر برای این پست انتخاب شد. حتی توییتر هم به او پیشنهادهای خوبی داد ولی ساندار یک گوگلی وفادار باقی ماند.
پس از اعلام انتخاب ساندر پیچای از سوی لری پیج، هموطنش ساتیا نادلا در توییت معنادار انتخاب شایستهی او را تبریک گفت.
زندگی شخصی
ساندر پیچای با همکلاسی دانشگاهش «انجلی پیچای» (Anjali Pichai) ازدواج کرد. حاصل ازدواجشان تاکنون یک دختر و یک پسر است. آنها در نیویورک آمریکا در خانهای به ارزش ۶٫۸ میلیون دلار زندگی میکنند. به ساندر پیچای شهروندی ایالات متحده آمریکا هم اعطا شده و او یک هندی-آمریکایی محسوب میشود.
پیچای خیلی کم در شبکههای اجتماعی حضور دارد اما در ابراز عقیدهی خود بسیار صراحت دارد. او در جریان اردوکشیهای انتخاباتی آمریکا به دانلد ترامپ بهصراحت پاسخ داد و گفت: «نگذاریم ترس بر ارزشهایمان غلبه کند. ما باید از مسلمانان و دیگر اقلیتهای اجتماعی در آمریکا و سایر نقاط جهان حمایت کنیم.»
«نلسون ماندلا» رهبر فقید آفریقای جنوبی از شخصیتهای مورد علاقه ساندار پیچای است. او کریکت را دوست دارد و بین بازیهای موبایل «فلپی برد» (Flappy Bird) را ترجیح میدهد. پیچای در کشورش یک قهرمان بهحساب میآید و این باعث شده سیاستمداران تلاش کنند برای جلب نظر مردم با او ارتباط داشته باشند.
ساندار در یکی از سخنرانیهایش گفته: «خیلی خوب است که همیشه با کسانی کار کنی که تو را به چالش میکشند و یک لحظه از رقابت فارق نشوی. اینطوری مدام بیشتر تلاش میکنی و بر محدودیتهای خود غلبه میکنی تا پیشرفت کنی.»
چند دستاورد دیگر
گفته میشود این ساندر پیچای بوده که مشکلات گوگل یا شرکای قدرتمندی چون سامسونگ را حلوفصل داده. بهعلاوه، او اندروید را به زیرمجموعهی محصولات گوگل در آورد. پیچای از اعضای هیات مشاوران در شرکت روبا (Ruba) است. از آوریل ۲۰۱۱ تا ۳۰ جولای ۲۰۱۳ هدایت Jive Software را بر عهده داشت. گوگل او را در ۱۰ آگوست ۲۰۱۵ به عنوان مدیر عامل انتخاب کرد. او پیشتر ریاست بخش محصولات این شرکت را برعهده داشت. او در سال ۲۰۱۵ بالغ بر ۱۰۰٫۵ میلیون دلار درآمد داشته است.
منبع:دیجی کالا
No tags for this post.