بهزاد سلطانی روز سه شنبه در دومین نشست بین المللی شبکه سازی نوآوری در حاشیه نمایشگاه اینوتکس 2016 افزود: 20 سال پیش شرکت ها در ایران به دنبال تولید علم بودند، بطوری که در 10 سال پیش مراکز رشد و فناوری شکل گرفت و شرکت های کوچک دانشگاهی در این مراکز راه اندازی شد و در حال حاضر شرکت های دانش بنیان روند فکری که در کشور در زمینه اقتصاد دانش بنیان ایجاد شده را حمایت می کنند.
وی بیان کرد اگر به موج ایجاد شده که به عنوان موج دانش بنیان مطرح است توجه نکنیم این موج نیز مانند موج های ایجاد شده قبلی در کشور به شکست می انجامد.
وی با اشاره به اینکه اکنون فرصت بزرگی از سوی رهبری، دولت و مجلس در اختیار اقتصاد کشور داده شده است، افزود: موج اقتصاد دانش بنیان از دوسال پیش در کشور به راه افتاده و در حال حاضر هزار و 500 شرکت مورد ارزیابی از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی قرار گرفته شده و هزار شرکت تا کنون از سوی این صندوق تزریق مالی شده است.
سلطانی یادآور شد: تاکنون به 143 شرکت بیوتکنولوژی، 178 میلیارد تومان و به شرکت های حوزه نفت و انرژی 137 میلیارد تومان، به 67 شرکت داروها و تجهیزات پزشکی 46 میلیارد تومان و به 64 شرکت در زمینه فناوری های پیشرفته 440 میلیارد تومان تسهیلات ارائه شده است.
سلطانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توافقات برجام افزود: الان در دوران پسا برجام هستیم و امیدواریم در ماه های آینده به دوران کامل پسا تحریم برسیم.
وی گفت: در چند سال اخیر دستاوردهای سیاسی بزرگی در بحث سیاسی و نیز دستاوردهای فنی در مباحث هسته ای داشته ایم همچنین در بحث فناوری ها توانسته ایم 16 فناوری در صنعت هسته ای و 50 فناوری دربحث دفاعی را توسعه دهیم.
سلطانی ادامه داد: در زمینه سیاست های توسعه علم و فناوری کشور نتوانسته ایم تاکنون بند مربوط به تعامل سازنده و موثر در روابط بین الملل را که در اقتصاد مقاومتی دیده شده به دست بیاوریم، با توجه به مذاکرات انجام شده امیدواریم تا 10 سال آینده این بند نیز محقق شود.
سلطانی ادامه داد در پنج سال گذشته قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان مصوب شد و در آن تعدادی از شرکت های خصوصی در قالب شرکت های نوپا، استارت آپ ها، تولیدی و صنعتی بسته بند شده اند.
وی با اشاره به این که رقم کنون تولید ناخالص داخلی (جی دی پی) هزار و 280 میلیارد دلار است، افزود: درآمد شرکت های دانش بنیان شده در سال 94 حدود دو میلیارد دلار بوده، درآمد تخصصی شرکت های دانش بنیان فعلی 4 میلیارد دلار است که اگر 50 درصد ارزش افزوده این شرکت ها باشد، دو میلیارد دلار ارزش افزوده تخصصی شرکت های دانش بنیان خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: ایران بعد از روسیه و آمریکا به لحاظ تعداد دانشجو در رده سوم است و تعداد فارغ التحصیلان مهندسی فوق العاده نسبت به کشورهای هم رده خود بالا است.