محققان دانشگاه کوپنهاگن برای اولین بار در دنیا نشان دادند که رابطه ای میان زیاد بودن میزان ویتامین D در خون با مرگ و میر ناشی از پارگی و یا گرفتگی عروق وجود دارد.برای مدت های طولانی کمبود ویتامین D کانون توجه محافل علمی بود که کمبود این ویتامین را در بدن برای سلامتی مضر می دانستند.اگر چه تحقیقات جدید دانشگاه کوپنهاگن نشان داد که وجود مقدار زیاد و بیش از اندازه این ویتامین می تواند منجر به سکته قلبی یا انسداد شریان های بدن شود.
نتایج تحقیقات مذکور در مجله علمی متابولیسم و غدد شناسی به چاپ رسیده است.به گفته پروفسور پیتر شوارتز این تحقیق روی 247574 دانمارکی انجام شده که بزرگترین جامعه آماری در این زمینه را شامل می شوند.
طی این تحقیقات 7 سال بعد از برداشت نمونه های خون از این افراد نرخ مرگ و میر در آن ها اندازه گیری شد که نتایج حاکی از مرگ 16645 نفر بود.محققان برای دریافتن اثر احتمالی ویتامین D بر مرگ و میر آن ها به دنبال رابطه موجود میان مرگ و میر و مقدار ویتامین D موجود در خون آن ها بودند.
نتایج به دست آمده بیانگر وجود رابطه میان کمبود شدید و یا وجود بیش از حد این ویتامین در خون این افراد و مرگ آن ها دارد. در صورت وجود ویتامین D به میزان کمتر از 50 نانو مول و یا بالای 100 نانو مول در هر لیتر خون احتمال مرگ و میر افزایش می یابد.محققان با تحقیق روی علل مرگ این بیماران در زمانی که مقدار این ویتامین در خون بیش از 100 نانو مول باشد دریافتند که دلیل عمده , سکته قلبی یا انسداد عروق می باشد.به بیان دیگر مقدار این ویتامین در بدن نباید خیلی کم باشد اما در عین حال نباید خیلی هم زیاد باشد.این میزان باید چیزی در میان 50 تا 100 نانو مول در هر لیتر باشد که بهترین مقدار آن طبق تحقیقات 70 نانو مول در هر لیتر است.ضرر ناشی از زیاد بودن این ویتامین در بدن قبلا به اثبات نرسیده بود و با به اثبات رسیدن این مطلب قطعا منابع تغذیه آینده ما دست خوش تغییراتی خواهند شد.
No tags for this post.