علی طاهری در گفت وگو با ایرنا به تولید 350 دستگاه تا پایان شهریور ماه اشاره کرد و گفت: تلاش می کنیم تا پایان شش ماهه دوم امسال 350دستگاه دیگر تولید کرده و مجموع ساخت این دستگاه را به 500 دستگاه برسانیم.
وی ظرفیت سالانه این مجموعه را حدود یک هزار دستگاه اعلام کرد و گفت: نمونه سازی و تولید نیمه صنعتی دستگاه همودیالیز با تلاش محققان ایرانی انجام شده است.
طاهری به دریافت مجوز از اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت در مهر ماه سال گذشته اشاره کرد و افزود: لازمه دریافت این مجور انجام آزمایشات استاندارد و بالینی است که این دستگاه همه تست ها را با موفقیت سپری کرده است.
وی به انعقاد قرارداد با سه مرکز درمانی برای انجام آزمایشات کامل تر روی دستگاه همودیالیز ATF 1022 اشاره کرد و گفت: مرکز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران پس از انجام آزمایشات فراوان، صحت استفاده از این دستگاه را تایید کرد.
به گفته طاهری، همچنین قرار است در دو بیمارستان بقیه الله و مدرس تهران آزمایش این دستگاه در کنار دستگاه های دو قطب دیالیز دنیا انجام شود تا بیماران با اطمینان کامل از این فناوری پیشرفته ایرانی استفاده کنند.
** ایران نهمین تولیدکننده دستگاه همودیالیز در دنیا
وی با اشاره به این که شرکت متبوعش تنها تولیدکننده دستگاه همودیالیز در کشور است، عنوان کرد که بر این اساس، می توان ایران را نهمین تولیدکننده این دستگاه ها در جهان برشمرد.
طاهری ادامه داد: کشورهایی مانند آلمان، ژاپن، چین، ایتالیا و آمریکا مشغول تولید و عرضه این دستگاه هستند و ما نهمین شرکت تولیدکننده آن در دنیا هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش به صادرات این فناوری پیشرفته ایرانی اشاره کرد و گفت: مذاکرانی با برخی از کشورها مانند تاجیکستان، قرقیزستان و افغانستان برای صادرات و نیز با عراق برای راه اندازی مرکز دیالیز صورت گرفته است.
طاهری با اشاره به این که به دنبال مجوزهای اروپایی و آمریکایی از جمله اف دی ای (FDA) برای توسعه صادرات هستیم، گفت: دریافت این قبیل مجوزها زمینه صادرات این دستگاه به کشورهای پیشرفته را فراهم می آورد.
همودیالیز چیست؟
افرادی که کلیههایشان به درستی کار نمیکند و یا به طور کلی از کار افتاده است، دچار انباشتگی مواد سمی در بدن خود میشوند. اگر فرد دیالیز نشود، میزان این سموم در بدن چنان زیاد میشود که فرد به کما رفته و پس از مدتی میمیرد. همودیالیز در واقع یک نوع دیالیز تجویزی برای بیماران است.
در این روش، خون در خارج از بدن بیمار تصفیه میشود. در واقع خون برای تصفیه شدن وارد دستگاهی می شود که دارای فیلترهای خاص است. خون از طریق لولههای باریک و انعطافپذیری که وارد رگ میشوند، از بدن خارج و به دستگاه منتقل میشود. فیلترهای موجود در دستگاه در واقع کار کلیهها را انجام میدهند و مواد سمی خون را دفع میکنند.
سپس خونی که تصفیه و پاک شده است، توسط یک لوله دیگر از دستگاه وارد بدن بیمار میشود. در واقع با این روش، گویی بیمار به یک کلیه مصنوعی متصل شده است.