امیر هامونی روز دوشنبه در نشست تخصصی تعامل شرکت های دانش بنیان با بازار فرابورس ایران در مورد برخی الزامات برای حضور شرکت های کوچک، متوسط و دانش بنیان در بازار فرابورس توضیح داد: صورت مالی حسابرسی شرکت های کوچک، متوسط و دانش بنیان یکی از الزامات حضور این شرکت ها در بازار فرابورس است و حسابرسی آنها باید توسط معتمد سازمان بورس انجام شود.
هامونی اظهار کرد: برای ورود شرکت ها به فرابورس، باید یک بازرس مستقل تحت نظارت سازمان بورس، حساب های شرکت را ارزیابی کند و به هیات مدیره سهامداران و مجمع گزارش دهد.
وی با اشاره به اینکه شرایط گذشته از قبیل داشتن سه سال سابقه و سه سال سودآوری برای شرکت های دانش بنیان ضروری نیست، گفت: برای حضور شرکت های کوچک، متوسط و دانش بنیان در بازار فرابورس مقررات تسهیل کننده ای درنظرگرفته شده است.
هامونی ادامه داد: حتی اگر شرکت ها زیان آور هم باشند، می توانند در بازار فرابورس شرکت کنند و این امر مانع حضور آنها در این بازار نمی شود.
وی با بیان اینکه شرکت ها می توانند از همان ابتدای تاسیس وارد فرابورس شوند، افزود: این شرکت ها باید چشم اندازی مثبت را در قالب گزارش به سازمان بورس ایران ارائه کنند و این گزارش مورد تایید مشاور هیات مدیره قرار گیرد.
هامونی گفت: حضور شرکت های کوچک، متوسط و دانش بنیان در فرابورس فرصت خوبی است که سرمایه گذاران و حرفه ای های بازار به این شرکت ها ورود پیدا کنند و شرکت ها از نظر مالی و بازدهی تامین شوند.
وی یادآور شد: مقررات حضور این شرکت ها در بازار بورس توسط سازمان بورس مصوب شده است و در هفته آینده آیین نامه های مربوط به آن ابلاغ می شود.
هامونی گفت: شرکت های متقاضی می توانند بر اساس این قانون در آینده در تابلوی ویژه ای که تحت عنوان شرکت های کوچک، متوسط و دانش بنیان (SME) برای آنها در بازار فرابورس راه اندازی می شود، شرکت کنند.
این نشست با حضور 30 شرکت دانش بنیان برتر به لحاظ حجم مالی و فروش در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.