نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

شرایط استقرار شرکتهای دانش‌بنیان در شهرک‌های صنعتی

 دکتر سید محمد صاحبکار خراسانی در نشست تخصصی تعامل شرکتهای دانش بنیان با بازار سرمایه با اشاره به شکل‌گیری شرکتهای دانش بنیان در نظام علم وفناوری افزود: در 20 سال گذشته بنگاه‌های اقتصادی تنها در حوزه نفت و گاز فعال بودند، ولی در حال حاضر اکثر بنگاه‌هایی که تشکیل می‌شود، در حوزه توسعه فناوری فعال شده‌اند و این بنگاه‌ها دارای رشد فزاینده‌ای هستند.

وی با بیان این که ایجاد شرکتهای دانش بنیان در دستور کار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته‌ است، خاطرنشان کرد: این معاونت برای حفظ تفاوت خود با سایر واحدهای دولتی، بر روی توسعه شرکتهای دانش بنیان تمرکز ویژه داشته، از این رو تمام تلاش ما این بوده است که بسته‌های حمایتی برای توسعه فعالیتهای آنها ارائه دهیم.

صاحبکار یکی از این بسته‌ها را قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان ذکر کرد و ادامه داد: بر این اساس برنامه‌ریزی‌هایی در معاونت علمی صورت گرفت که با راه‌اندازی سامانه‌ای 12 هزار نام کاربری برای شرکت‌ها به منظور ورود به عرصه ارزیابی دانش‌بنیان بودن آنها به ثبت رسید.

رییس کارگروه ارزیابی شرکتهای دانش بنیان تاکید کرد: از 12 هزار شرکت ثبت‌نام کننده در این سامانه، 5 هزار شرکت مدارک خود را تکمیل کرده‌اند، علاوه بر آن تا کنون 9 هزار و 350 شرکت مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند و مشمول تسهیلات قانون حمایت‌ از شرکتهای دانش بنیان شدند.

 

صاحبکار حجم فروش این شرکتها را در سال 93 حدود 10 هزار میلیارد تومان ذکر کرد و ادامه داد: 60 درصد از شرکتهای به ثبت رسیده از نوع شرکتهای نوپا هستند.

 

وی با بیان این که در این نشست از 30 شرکت برتر از نظر حجم فروش دعوت به عمل آمده است، افزود: علاوه بر آن از حدود 60 درصد کل فروش این شرکت‌ها که بالغ بر 10 میلیارد تومان می‌شود، مربوط به این 30 شرکت است.

 

صاحبکار معافیت‌های گمرکی و مالیاتی را از دیگر بسته‌های حمایتی معاونت علمی نام برد و گفت: اگر شرکتی برای فعالیتهای خود اقدام به واردات مواد اولیه و یا قطعات کند، مشمول معافیت گمرکی نمی‌شود؛ ولی اگر ماشین‌آلاتی برای تحقیق و توسعه وارد شود، تمام شرکتهای تولیدی، نوپا و صنعتی می‌توانند از این معافیت بهره‌مند شوند.

 

صاحبکار همچنین بسته‌های حمایتی مالی را از دیگر زمینه‌های حمایتی این معاونت نام برد و ادامه داد: با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی، 600 میلیارد تومان طرح، مصوب شده است.

 

وی استقرار شرکت‌ها در محدوده 120 کیلومتری تهران را از دیگر حمایت‌ها نام برد و افزود: علاوه بر آن تسهیلات نظام وظیفه تخصصی نیز نهایی شده و بر اساس آن بستری را با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح فراهم کردیم تا بر اساس آن افراد متخصصی که خدمت نظام وظیفه خود را سپری می‌کنند، ارتباط خود را با مجموعه شرکت مربوط ادامه دهند.

رییس کارگروه ارزیابی شرکتهای دانش بنیان، تدوین 12 بسته حمایتی برای صادرات محصولات دانش بنیان را از دیگر اقدامات ذکر کرد و یادآور شد: علاوه بر آن آیین‌نامه‌هایی برای بازارسازی و حمایت از محصولات ساخت داخل در حال پیگیری است.

وی تاکید کرد: علاوه بر آن از دستگاه‌های دولتی خواسته شده است تا لیستی از نیازهای خود را تهیه کنند، لذا محصولاتی که نمونه آنها در داخل کشور وجود دارد، مجاز به واردات آن نیستند.

وی از شبکه‌سازی در کشور خبر داد و گفت: بر این اساس 5 هزار تجهیز آزمایشگاهی ذیل یک شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی ساماندهی شده است که بر این اساس در سال قبل یک میلیون خدمت آزمایشگاهی به ثبت رسید.

صاحبکار با تاکید بر این که تخفیف 50 درصدی برای شرکتها به منظور بهره‌مندی از خدمات این شبکه در نظر گرفته شده است، افزود: علاوه بر آن میان 5 هزار شرکت و آزمایشگاه‌ها ارتباطاتی فراهم کردیم تا از وجود تجهیزات یکدیگر مطلع شوند.

این مقام مسؤول معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری واگذاری اراضی شهرک‌های صنعتی را از دیگر بسته‌های حمایتی نام برد و اظهار کرد: در گذشته شرکتهای دانش بنیان برای استقرار در شهرک‌های صنعتی باید 40 درصد را به صورت نقد و مابقی را به صورت اقساط پرداخت می‌کردند؛ ولی با مذاکرات صورت گرفته شرکتهای دانش بنیان با 10 درصد آورده نقدی و مابقی به صورت اقساط می‌توانند در این شهرک‌ها مستقر شوند.

صاحبکار حمایت از ثبت پتنت را از دیگر اقدامات حمایتی معاونت علمی عنوان کرد و با بیان این که 90 درصد از هزینه‌های ثبت پتنت از سوی معاونت پرداخت می‌شود، اضافه کرد: همچنین با مذاکرات صورت گرفته با صدا و سیما شرکتهای دانش بنیان از تخفیف 30 تا 40 درصدی محصولات خود برخوردار می‌شوند.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل