امیر هامونی در نشست تخصصی تعامل شرکتهای دانشبنیان با بازار سرمایه در جمع خبرنگاران به بیان ویژگیهای فعالیت فرابورس و شرایط حضور شرکتها در این بازار سرمایه پرداخت و افزود: یکی از شرایط حضور شرکتها در بازار فرابورس صورت مالی حسابرسی شده است. به این صورت که شرکتها باید حسابرس معتمد سازمان بورس را مورد پذیرش قرار دهند.
وی با تاکید بر این که ارائه مستندات از سوی این حسابرسان از جمله ضروریات حضور شرکتهای کوچک، متوسط و دانش بنیان در فرابورس ایران به شمار میرود، اظهار کرد: برای این منظور شرکتها باید یک بازرس مستقل تحت نظارت سازمان بورس حسابهای این شرکتها را مورد ارزیابی قرار دهند و گزارش آن را به هیات مدیره، سهامداران و در مجمع شرکت گزارش دهند.
هامونی اضافه کرد: علاوه بر آن شرکتها برای حضور در این بازار سرمایه باید سه سال سابقه فعالیت و یا سه سال سودآوری داشته باشند. ولی بر اساس مقررات جدیدی که در این زمینه تدوین شده و به تصویب رسیده، این شرط برداشته شده است.
وی با تاکید بر این که بر اساس این مقررات شرکتها حتی اگر زیانآور باشند، میتوانند در بازار فرابورس شرکت کنند، خاطرنشان کرد: شرکتهای کوچک و متوسط و دانش بنیان میتوانند از ابتدای تاسیس و بدون هیچ زمینه مالی وارد بازار فرابورس شوند.
وی در عین حال یادآور شد: ولی از سوی دیگر این شرکتها باید چشمانداز آینده روشنی داشته باشند و این چشمانداز را در قالب گزارشی به سازمان بورس ارائه دهند و این گزارش نیز باید به تصویب و تائید مشاوران هیات مدیره برسد.
هامونی خاطرنشان کرد: این گزارش باید قبل از کشف قیمت سهام شرکتها، در یک جلسه معارفه به اطلاع عموم برسد.مدیرعامل فرابورس ایران اضافه کرد: سرمایهگذاران و کارگذاران میتوانند سهام شرکتها را بر اساس این اطلاعات قیمتگذاری کنند.
هامونی با تاکید بر این که حضور شرکتهای دانش بنیان و کوچک و متوسط در فرابورس یک فرصت خوب است، خاطرنشان کرد: حضور این شرکتها در بازار فرابورس موجب میشود تا سرمایهگذارها به این شرکتها ورود پیدا کنند تا از نظر مالی این شرکتها دارای بازدهی بیشتری شوند.
وی از تصویب مقررات مربوط به حضور شرکتهای دانش بنیان در بازار سرمایه فرابورس در سال گذشته خبر داد و یادآور شد: این مقررات در سازمان بورس به تصویب رسید و بر اساس این قوانین شرکتهای متقاضی میتوانند در بازار فرابورس حضور یابند. به گزارش ایسنا، هامونی با اشاره به مزایای حضور شرکتهای دانش بنیان در بازار فرابورس گفت: طبق گزارش پژوهشکده پولی و مالی، 60 درصد از وامها و تسهیلاتی که پس از انقلاب به شرکتها داده شده است، در مصرف خاص قانونگذاری هزینه نشده است و این امر نشان میدهد که اعطای این گونه تسهیلات برای توسعه شرکتها کارا نخواهد بود.
No tags for this post.