دکتر محمد فرهادی درمراسم دیدار با پروفسور زبتا خان شینباری، رییس فرهنگستان علوم پاکستان و برنده چهارمین دوره جایزه اخلاق در علم ابنسینا- 2015 که به منظور همکاریهای دوجانبه صورت گرفت، اظهار کرد: جایزه اخلاق در ابنسینا به پیشنهاد ایران در سال 2002 توسط سازمان آموزشی علمی و فرهنگی یونسکو برای گرامیداشت پژوهش و خدمات افراد و گروههایی تاسیس شد که در زمینه اخلاق در علم فعالیت دارند.
وی در ادامه تصریح کرد: پیشنهاد اعطای جایزه اخلاق در علم به نام دانشمند ایرانی ابن سینا در آخرین کنفرانس عمومی یونسکو در سال 2002 توسط دکتر مصطفی معین وزیر وقت علوم، تحقیقات و فناوری مطرح شد و مورد موافقت قرار گرفت.
وی ادامه داد: این جایزه که هر دو سال یکبار اعطا میشود، به طور عملی از سال 2003 با همکاری یونسکو آغاز شده است.دکتر فرهادی به مهمترین هدف اعطای جایزه ابنسینا اشاره کرد و گفت: هدف از این جایزه نمایش اهمیت اخلاق در علم، ژرف اندیشی درباره این مساله و جلب توجه محافل علمی دانشمندان و افکار عمومی نسبت به آن است. این جایزه به ویژه برای بزرگداشت دانشمندان جوان، کمک به شناسایی ایشان و طرح این اشخاص در سطح بینالمللی تقدیم میشود.
وزیر علوم در ادامه خاطرنشان کرد: رویکرد اخلاق در علم تا به امروز الهام بخش دنیای علم بوده است، از زمان تاسیس جایزه ابن سینا تا کنون توسط مدیر کل یونسکو 4 دانشمند برجسته به نامهای پروفسور مارگارت از دانشگاه مکگیل کانادا، پروفسور عبدالله دار از دانشگاه تورنتو کانادا، پروفسور رنسونگ کیو از کشور چین و زبتاخان شینباری از کشور پاکستان به عنوان برنده جایزه برگزیده شدند؛ چهار دانشمندی که نقش بسزایی در ترویج علم داشتند.
وی همچنین اضافه کرد: باعث افتخار است که بگوییم دو نفر از این چهار دانشمند برنده جایزه ابنسینا برای اخلاق در علم مسلمان هستند. در واقع تاکیدی که اسلام بر اخلاقیات دارد، ما را وا میدارد که جهتگیریهای خود را به سوی اخلاق، رفتارهای اخلاقی، نه فقط در زندگی شخصی بلکه در زندگی علمی نیز داشته باشیم. همانگونه که پیامبر (ص) میفرمایند از سوی خداوند برای تکمیل اخلاقیات مبعوث شدهاند.
به گفتهی وزیر علوم، جایزه ابن سینا ابزاری فراهم میآورد که فعالیت چشمگیر علمی پروفسور شینباری در ترویج علم و پژوهش اخلاقمدارانه در جهان به رسمیت شناخته شود.
وی یادآور شد: تاکید پروفسور شینباری بر این مطلب که نادیده گرفتن علم بیاخلاقیترین رویکرد است، دانشمندان را وادار میکند که نه فقط در گسترش علم بکوشند بلکه این کار را به اخلاقیترین روش ممکن انجام دهند. امیدواریم نتایج فعالیتهای علمی این دانشمندان تاثیری مثبت بر جامعه داشته باشد.
دکتر فرهادی خطاب به پروفسور شینباری خاطرنشان کرد: تعهد شخصی شما به مسؤولیتپذیری در قبال علم و فرهنگ سازی در این زمینه در میان دانشمندان کشور پاکستان تشویقی برای دانشمندان در سراسر جهان است.وی ادامه داد: فعالیتهای علمی پروفسور شینباری و بیان دستاوردهای مرتبط به آن طی سه دهه اخیر که در نهایت منجر به اخذ جایزه ابنسینا برای اخلاق در علم شده است، میتواند در حوزه علم و تحقیق الهام بخش باشد.
به گفته وزیر علوم از جمله تلاشهای پروفسور شینباری برای معرفی داروهای گیاهی بومی پاکستان، ارتقای کیفیت آموزشی عالی در حوزههای مورد نیاز، فراهم آوردن دسترسی استعدادها به ویژه زنان در آموزش عالی بسیار قابل ستایش است. امیدوارم کاربرد زیست فناوری به گونهای اخلاق مدارانه بتواند به کاهش رنج، بیماری، گرسنگی و فقر منجر شود.
No tags for this post.