همواره در تحقیقات متعدد بر تاثیر کمبود ویتامین D بر سلامت تاکید شده است، اما پژوهش صورت گرفته توسط محققان دانشگاه کپنهاگ نشان میدهد، مصرف بالای این ویتامین با افزایش خطر مرگ ناشی از سکته مغزی و بیماریهای قلبی و عروقی مرتبط است.
طی این پژوهش، سطوح ویتامین D در 247 هزار و 574 دانمارکی مورد بررسی قرار گرفت و سپس میزان مرگ و میر افراد را هفت سال پس از جمعآوری اولین نمونه خونی جمع آوری شده، محاسبه کردند. پس از گذشت این زمان، 16 هزار و 645 بیمار فوت کردند.
سپس رابطه بین مرگها و میزان ویتامین D موجود در خون افراد فوتی مورد مطالعه قرار گرفت.
به گزارش ایسنا نتایج این پژوهش ثابت کرد که بین میزان مرگ و سطوح پایین ویتامین D رابطه معناداری وجود دارد، اما نکته قابل توجه اینجا بود که میزان بالای این ویتامین نیز تاثیر منفی مشابهی را بر جای میگذاشت.
نتایج این مطالعه نشان میدهد، اگر سطح ویتامین D در خون کمتر از 50 یا بیشتر از 100 نانومول در هر لیتر باشد، خطر مرگ افزایش پیدا میکند و در میزان 100 نانومول بر لیتر، خطر مرگ ناشی از سکته مغزی یا بیماریهای قلبی و عروقی افزایش پیدا میکند.
نتایج این پژوهش در مجله Endocrinology and Metabolism منتشر شده است.
No tags for this post.