منصور امیدی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در دومین کنگره بین المللی و چهاردهمین کنگره ملی ژنتیک ایران در خصوص تاریخچه علم ژنتیک گفت: در سال ۱۲۷۹ مدرسه فلاحت مظفری در ایران که در حوزه ژنتیک فعالیت می کرد تاسیس شد. همچنین بعد از آن قوانین مندل به وجود آمدند که شروع علم ژنتیک از آن زمان در کشور صورت گرفت.
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۲۵ دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران راه اندازی شد که محققان در آن در زمینه ژنتیک فعالیت می کردند گفت: بعد از آن زمان مطالعات تحقیقاتی در زمینه گونه های بومی گندم در کشور انجام گرفت.
وی افزود: جمع آوری گونه های بومی گندم ایران یکی از پروژه هایی بود که در راستای بررسی خواص ژنتیکی و اصلاح آن از همان سال ها آغاز به کار کرد و گفت: با توجه به اینکه زادگاه گندم در ایران است این تحقیقات در کشور آغاز شد و نزدیک به ۶۰ هزار نمونه گندم از سراسر ایران برای انجام این پروژه جمع آوری شد.
به گفته وی در همان زمان با انجام این پروژه بانک ژن گندم در کشور که در همان زمان به عنوان مهمترین بانک جهانی به شمار می رفت تاسیس شد.
امیدی اظهار داشت: همچنین مطالعه گونه های چغندر قند که در زمینه ژنتیک گیاهی بود از پروژه هایی به شمار می رفت که در همان سال ها انجام گرفت و منجر شد تا بانک ژن حبوبات ایران با همکاری متخصصان آمریکایی ایجاد شود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران اظهار داشت: جمع آوری ژرم پلاست، جنگل و مراتع از دیگر پروژه های علمی محققان بوده که از سال ها پیش مورد توجه قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: با وجود این همه فعالیت در حوزه ژنتیک گیاهی و حیوانی اکنون توجه زیادی نسبت به ژرم پلاست ها نمی شود به همین دلیل شاهد نابودی آنها در کشور هستیم.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: همچنین از سوی دیگر شاهد نابودی گونه های اسب ترکمن و مرغ مرندی هستیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اقدامات مناسبی برای حفظ گونه های گاو سیستانی و گلپایگانی انجام گرفته است، گفت: ایران جزو اولین کشورهایی به شمار می رود که اقدام به رها سازی گیاهان و تولید حیوانات تراریخته کرده است.
به گزارش مهر، امیدی با بیان اینکه همچنین کشور ایران در حوزه ژنتیک برای تولید برنج های تراریخته اقدامات مناسبی انجام داده است گفت: اکنون ظرفیت های مناسب تحقیقاتی در کشور وجود دارد که ماحصل تحقیقات محققان کشور به شمار می رود.
No tags for this post.