در مراسمی با حضور دکتر کریمی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام نور کشور و دکتر جلالیان مشاور رییس دانشگاه و با امضای تفاهم نامه از سوی دکتر دهقانی رییس مرکز منطقهای علوم و فناوری و دکتر قرائتی رییس دانشگاه پیام نور استان فارس، رسماً فعالیت شاخه مرکز منطقهای در دانشگاه پیام نور آغاز شد.
دکتر محمدجواد دهقانی، رییس مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری در این مراسم که جمعی از معاونین و مدیران دانشگاه پیام نور شیراز و مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) و کارکنان و دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری نیز حضور داشتند، اظهار کرد: با راه اندازی شعبه مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری در دانشگاه پیام نور، امکان استفاده اعضای هیات علمی و دانشجویان از تمام چهار میلیون مدرک علمی و منابع اطلاعاتی به زبانهای فارسی و انگلیسی و عربی فراهم شده است که این منابع شامل بیش از 2 میلیون مقاله انگلیسی، 24 هزار عنوان مقاله عربی از کشورهای اسلامی، 830 هزار مقاله فارسی، 46هزار کتاب، 63 هزار مقاله از کنفرانسها، نقشهها، پایاننامهها، 36هزار طرح تحقیقاتی در قالب چکیده و یا متن کامل، 58 هزار عنوان مقاله روزنامهها و… است.
وی افزود: مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) که از سال 1370 با هدف در اختیار قرار دادن تمام منابع دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کار خود را آغاز کرده است، میتواند با در اختیار گذاردن منابع مورد نیاز به اساتید و دانشجویان دانشگاه پیام نور به صورت رایگان، به ارتقای جایگاه دانشگاه نیز کمک کند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) یادآور شد: با راهاندازی شاخه مرکز منطقهای در دانشگاه پیام نور شیراز در مرحله بعد، امکان استفاده همه دانشگاههای پیام نور کشور از خدمات این مرکز فراهم خواهد شد.
وی همچنین از امکان ثبت طرحهای پژوهشی اساتید دانشگاه پیام نور، پایاننامهها در پایگاههای این مجموعه خبر داد و تاکید کرد: با در دسترس بودن منابع اطلاعاتی در قالب پایان نامه ها و طرح های تحقیقاتی از انجام کارهای تکراری جلوگیری خواهد شد.
دکتر ارسطو پور، معاون پژوهشی مرکز منطقهای نیز در این مراسم اظهار کرد: مرکز منطقهای تلاش می کند دانشگاهیان و محققان کشور را در امر مهم پژوهش پشتیبانی کرده و منابع اطلاعاتی را در اختیارشان قرار دهد.
وی افزود: با راهاندازی این شاخه در دانشگاه پیام نور علاوه بر در دسترس قرار گرفتن منابع متنوع اطلاعاتی، امکان حمایت از طرحهای پژوهشی و پایاننامهها نیز وجود خواهد داشت.
دکتر کریمی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام نور کشور نیز در این مراسم، راهاندازی شاخه مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) را در دانشگاه پیام نور به عنوان اتفاقی بسیار میمون و مسرت بخش عنوان و اظهار کرد: این پایگاه سنخیت بسیار خوبی با نوع ماموریت و شیوه آموزشی دانشگاه پیام نور به عنوان یک دانشگاه محتوا محور و با آموزش ترکیبی دارد.
نسخه الکترونیکی کتابهای درسی دانشجویان دانشگاه پیام نور تدوین میشود
وی از تهیه نسخه الکترونیکی تمام کتابهای درسی دانشجویان دانشگاه پیام نور در آینده نزدیک خبر داد و یادآور شد: به زودی نسخه الکترونیکی کتابهای مکتوب درسی دانشگاه پیام نور نیز تحت شرایطی در اختیار دانشجویان قرار خواهد گرفت.
وی پیشنهاد کرد: از طریق مرکز منطقه ای، نسخه الکترونیکی کتابهای درسی دانشگاه پیام نور با شرایطی مشابه در اختیار سایر دانشجویان و پژوهشگران نیز قرار گیرد.
ایجاد مراکز رشد و نوآوری در دانشگاه پیام نور شیراز بزودی
بر اساس اعلام مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری، معاون پژوهشی دانشگاه پیام نور کشور به رایزنیهای صورت گرفته با وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای ایجاد مراکز رشد و نوآوری در دانشگاه پیام نور اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به پتانسیلهایی که در دانشگاه پیام نور استان فارس و مرکز شیراز وجود دارد، این مراکز به زودی در شیراز راه اندازی می شود.
وی با تشکر از تلاشهای صورت گرفته از سوی مجموعه مدیریتی مرکز منطقه ای و همچنین دانشگاه پیام نور استان فارس برای عقد تفاهمنامه و راه اندازی شاخه مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) در دانشگاه پیام نور تصریح کرد: بسیار خرسندم که به عنوان عضو کوچکی از خانواده بزرگ دانشگاه پیام نور شاهد این رخداد بزرگ هستم، چرا که از طریق این مرکز، اساتید و دانشجویان با سهلترین امکان و در سریع ترین شرایط ممکن، دسترسی به محتواها، مقالات و منابع اطلاعاتی مورد نیاز خود را خواهند داشت.
به گزارش ایسنا، دکتر قرائتی، رییس دانشگاه پیام نور استان فارس نیز در این مراسم، با بیان بخشی از پیگیریهای صورت گرفته برای راه اندازی شاخه مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) در دانشگاه پیام نور در دو سال اخیر، اظهار کرد: بر اساس ارزیابیهای ISC، دانشگاه پیام نور در بین دانشگاههای کشور از جایگاه نهم برخوردار است که این دانشگاه در زمره یک درصد دانشگاههای کل جهان نیز قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه با راهاندازی شاخه مرکز منطقهای در دانشگاه پیام نور امکان دسترسی به تمام منابع اطلاعاتی فراهم شده است، افزود: انتظار داریم نتیجه ایجاد این شاخه، در رتبه بندی دانشگاه و ارتقای بیشتر آن نیز تاثیر بسزایی داشته باشد.
No tags for this post.