مطالعات حاصل از 900 مقاله چاپ شده در 30 سال گذشته در نشریات معتبر نشان می دهد که محصولات تراریخته هیچ ضرری برای سلامتی و محیط زیست ندارد.
این گزارش 400 صفحه ای به همت 20 دانشمند و توسط آکادمی علوم، مهندسی پزشکی آمریکا گرآوری شده است و قصد دارد نحوه توسعه این محصولات را در آینده ترسیم کند.
اصلاح ژنتیکی محصولات در اوایل دهه 1980 میلادی برای بهبود طعم، کیفیت، ظاهر و افزایش ویتامین ها و مواد معدنی محصولات آغاز شد. بسیاری از این محصولات حاوی کدهای جدید DNA هستند و به دلیل هزینه زیاد، کشاورزان را با مشکل مواجه می کنند، از طرفی تا امروز تاثیر این محصولات بر سلامتی و محیط زیست، بحث برانگیز بود.
این مطالعه جدید نشان می دهد محصولات تراریخته علاوه بر اینکه برای سلامتی مضر نیستند؛ بلکه با کاهش مسمومیت ناشی از انواع حشره کش و افزایش سطح ویتامین، در حفظ سلامتی نقش دارند.
برخی از محصولات تراریخته خاصیت ضد حشرگی دارند، این خاصیت نه تنها تنوع گیاهان و حشرات را کاهش نمی دهد؛ بلکه سبب افزایش تنوع زیستی می شود. از طرفی این محصولات هیچ اثر مخربی روی حیوانات دیگر ندارند.
به گزارش ایرنا از نیچر، این مطالعه همچنین نشان می دهد این محصولات به استفاده کشاورزان است و آنان را متحمل ضرر نمی کند؛ بنابراین محققان آینده محصولات تراریخته را درخشان، پرسود و ایمن برآورد می کنند و معتقدند که باید مطالعات بیشتری برای گسترش این محصولات انجام شود.