تأثیر فنگ‌شویی بر پالایش ذهنی افراد

 پرسشی که درباره این موضوع مطرح می‌شود این است که این شاخه هنری در دنیای ماشینی امروز چه جایگاهی دارد و انرژی ساکن در اشیاء از چه طریق قادر است به پالایش ذهنی افراد کمک کند؟

مهتاب مرادیان، مدرس پالایش مکان و اصول فنگ‌شویی در این خصوص می‌گوید: بخش مهم و اولیه در فنگ‌شویی «پاک‌سازی مکان» است؛ اما اغلب این اصل در نظر گرفته نمی‌شود و متأسفانه توصیه‌های امروزی درباره این علم با زندگی امروزی افراد هم سویی ندارد مگر فنگ‌شویی اصیل که درباره هر مکان به بعد روان‌شناختی آن می‌پردازد.

تمرکز اصلی این علم بر پالایش مکان استوار است به این معنی که انرژی یک مکان از چه طریقی به جریان می‌افتد؛ هنر پالایش مکان باید بومی باشد یعنی متناسب با فرهنگ جوامع انجام شود. پالودن یک مکان، مانند در دست داشتن الک بزرگی است که همه‌ وسایل‌ خود را در آن قرار می‌دهیم و با هر تکان دادنی انتخاب می‌کنیم که کدام وسیله را در زندگی خود نگه‌داریم و کدام وسیله را دور کنیم. تا اینجا در این فرایند، بخشی از مکان‌ را خالی کردیم، آنچه باقی‌مانده به کارمان می‌آید و در فضایی بزرگ‌تر و در دسترس‌تر قرار می‌گیرد تا نیازهای ما  راحت‌تر برآورده شود.

بخش عظیمی از فنگ‌شویی بر این اصل تأکید دارد که چیدمان هر قسمت از منزل بر طبق اصول و کارکرد آن محل تعیین شود.

وی در ادامه می‌افزاید: پالایش مکان به پالایش ذهن منجر می‌شود. با خالی کردن محیط، بخشی از ذهن‌ را سبک می‌کنیم و به همان نسبت که در مکان‌ برای اشیای نو و کاربردی جایی باز می‌کنیم، خودمان را برای دریافت فرهنگ متعالی‌تری آماده کردیم و می‌توانیم با این روش بخشی از زندگی‌ خود را ارتقا دهیم.

بخش عظیمی از فنگ‌شویی بر این اصل تأکید دارد که چیدمان هر قسمت از منزل بر طبق اصول و کارکرد آن محل تعیین شود. بر این اساس محیط پیرامون فرد را به 9 قسمت تقسیم می‌کنند. هر قسمت نماد یک بخش از درون افراد است. برای مثال بخشی از آن نشان‌دهنده ارتباطات آدمی است و بخش دیگر نماد پول و ثروت آفرینی است؛ دوستان حمایت گر هم بخش دیگری از این تقسیم‌بندی را شامل می‌شوند. تأکید همه این بخش‌ها بر این است که ابتدا فضا باید عاری از انباشتگی باشد و زمانی که این اصل اجرا شد، در پالایش مکان به تعیین رنگ‌بندی برای فضا اقدام می‌شود.

این کارشناس معماری داخلی در خصوص نقش انتخاب رنگ در پالایش ذهنی افراد اظهار می‌کند: هر مکان با توجه به کارکردی که دارد بر عنصری خاص مبتنی است و در این علم سعی می‌شود از همه رنگ‌ها در قسمت‌های مختلف خانه استفاده شود، مسئله مهمی که عموما موردتوجه قرار نمی‌گیرد و اغلب زمانی که وارد خانه‌ای می‌شویم تأکید ساکنین را بر استفاده از یک یا دورنگ خاص مشاهده می‌کنیم. فنگ‌شویی به افراد آموزش می‌دهد برای انتخاب رنگ در هر محیط بسته به کارکرد آنچه انتخابی داشته باشند و از طریق ایجاد هماهنگی در رنگ‌ها محیط دلنشینی را طراحی کنند تا فعالیت افراد در آن محیط روان‌تر شده و دل‌زدگی ایجاد نشود.

وی در پاسخ به این پرسش که فنگ‌شویی چه تأثیری بر پالایش ذهنی افراد دارد می‌گوید: زمانی که محیط شغلی یا زندگی افراد پالایش شود، ذهن افراد آرامش بیشتری دارد. به‌گونه‌ای که خلاق‌تر و روان‌تر است. ذهن خلاق و آرام درگیر گذشته نیست و نگران آینده نیز نخواهد بود. بلکه به فکر ساخت امروز خود است. از طرف دیگر بخش دیگری از این پالایش که به چیدمان و نظم تأکید می‌کند موجب نظم و ترتیب ذهنی می‌شود و در آخر انتخاب رنگ مناسب و تزئینات محیطی با فرکانس‌های متفاوت رنگ‌ها، ذهن را جوان نگه می‌دارد. برای مثال انتخاب رنگ در محیط کاری مشاوران اهمیت بسیار زیادی دارد و بهتر است برای این محیط رنگ‌هایی با تم پرتقالی و قهوه‌ای کم‌رنگ و به‌طورکلی رنگ‌های گرم استفاده شود تا حس سرزندگی وامید در طرف مقابل القاء شود. این در حالی است که اگر تم این رنگ‌ها خیلی بالا برود فرد را دچار تنش عصبی می‌کند به‌گونه‌ای که مایل نخواهد بود در فضا بماند. انتخاب تم قرمز برای قرارهای کاری به میزان کم به فرد مقابل انگیزه می‌دهد و کارکرد گفتگوهای کاری را بالاتر می‌برد.

این مدرس مهارت‌های زندگی در پایان درباره عوارض زندگی در محیط‌هایی که اصول پالایش مکان در آن رعایت نشده باشد، می‌افزاید: محیطی که پاک‌سازی نشده باشد باعث می‌شود فرد به گذشته خود زیاد فکر کند، پرونده‌های ناتمام ذهنی زیادی داشته باشد و زندگی او فاقد نظم و روال طبیعی شود. به‌طوری‌که فرد مدام احساس زندانی بودن کند. درحالی‌که با پالایش مکان، افراد زندگی راحت و روان‌تری را تجربه می‌کنند و قطعا موفقیت‌های بیشتری به دست می‌آورند و کارها را با آسودگی به انجام می‌رسانند. اولین نمود بیرونی این مسئله نظم و ترتیب خانه و کاهش زمان برای رسیدگی به کارهای منزل است.

نکته قابل‌ذکر این است که فنگ‌شویی باید به شیوه‌ای صحیح انجام شود و از پرداختن به خرافات پیرامون آن پرهیز شود، این‌که بعضی افراد معتقدند باورهای فرهنگ چینی نظیر قرار دادن قورباغه در ورودی منازل به‌منظور دریافت روزی بیشتر یکی از اصول در پالایش مکان ایرانی نیز هست و برای ما کاربرد دارد، قطعا صحت ندارد و یک باور خرافی است. افرادی که مایل هستند از این علم برای پاک‌سازی محیط زندگی استفاده کنند بهتر است به سراغ فنگ‌شویی اصیل و مبتنی بر فرهنگ کشور خود بروند.

 

گزارش:اعظم صفایی

 

 

 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا