این دو به نام های امین برومند و سوگل شیدایی جایزه نوآوران جوان را در مراسم اهدای آن در شهر شمالی بولونیا، از 'رومانو پرودی' رئیس کمیته علمی فناوری ایتالیا (MIT Technology Review Italia) و نخست وزیراسبق این کشور دریافت کردند.
این جایزه علمی به پژوهشگرانی اهدا می شود که طرح هایی در زمینه فناوری زیستی (بیوتکنولوژی)، رایانه و انرژی ارائه دهند، که به نوعی به بهبود کیفی زندگی بشر کمک کند.
امین برومند که یک نرم افزار برای به ثمر رساندن طرح های بزرگ نیمه کاره در جهان ارائه کرده است، ضمن ابراز خرسندی از دریافت این جایزه مهم علمی گفت: هر روز تلاش های علمی زیادی در اقصا نقاط جهان صورت می گیرد، اما اغلب تنها مراحل فعالیت هایی به ثبت می رسد که یا به عنوان مقاله علمی به نتیجه رسیده و یا به عنوان اختراع ثبت شده اند. ولی اگر یک تلاش علمی به نتیجه نرسید و موفق نشد چه؟ چگونه می توان از آن درس گرفت و از تکرار مجدد آن اشتباه در سایر نقاط دنیا جلوگیری کرد.
وی افزود: ' این طرح (نرم افزار) با هدف ایجاد یک پایگاه داده ها برای پروژه های علمی شکست خورده و به سرانجام نرسیده، ساخته شده است و کاربران می توانند طرح های علمی ناموفق خود را در فرمت های پیش بینی شده بر روی این پایگاه قرار دهند. نحوه ارائه این پروژه ها بگونه ای است که حتی المقدور بتواند برای پژوهشگران قابل ارجاع و استناد باشد.
' یکی از قابلیت های این پایگاه برقراری ارتباط میان متخصصان با صاحبان طرح های شکست خورده است، بگونه ای که به تکمیل پروژه و به نتیجه رسیدن آن بشود و یا دست کم ایرادهای پروژه مشخص منجر شود'.
وی ادامه داد: این پایگاه با دسته بندی تخصصی پروژه ها و رتبه بندی کاربران تلاش می کند که قابل اعتماد ترین پیشنهاد برای به نتیجه رسیدن پروژه ها را به دست صاحبان آنها برساند.
سوگل شیدایی نیز که نرم افزاری برای سلامتی دوران پس از جدایی نوشته است، گفت: اگرچه با صنعتی شدن جوامع و همه گیر شدن فناوری، بسیاری از مشکلات بشر کمرنگتر شده است اما مشکلات جدیدی ظهور کرده اند. از جمله این مشکلات طلاق و جدایی زوج هاست که پس از وقوع، بهداشت روانی افراد را مورد آسیب قرار می دهد. به سلامت گذراندن دوران پس از جدایی هدفی است که نرم افزار ما دنبال می کند.
وی افزود: 'این نرم افزار می تواند با استفاده از پایگاه داده هایی که بر اساس آخرین تحقیقات علمی و رصد بازخوردهای به دست آمده از کاربران، مشکلات و حالات آنها را پیش بینی کند و توصیه های مناسب را ارائه دهد.
' ویژگی منحصر به فرد این نرم افزار این است که خدمات خود را با توجه به سوابق و اطلاعات کسب شده از هر کاربر، برای هر کاربر شخصی می سازد و بصورت تخصصی و ویژه برای وی ارائه می دهد. این کار با استفاده از روش های یادگیری ماشین که از به روزترین روش های هوش مصنوعی است، انجام می می شود.'
جایزه موسوم به TR35، که هر سال توسط مجله MIT technology review به مخترعان و مبتکران برتر زیر 35 سال اهدا می شود، امسال علاوه بر دو دانشجوی ایرانی به یک محقق انگلیسی و11 محقق جوان ایتالیایی نیز اهدا شد.
این مجله توسط موسسه فناوری ماساچوست آمریکا، یکی از مهمترین مراکز علمی تحقیقاتی در ایالات متحده و جهان، اداره و منتشر می شود و بر فناوری های جدید و عمومی سازی فناوری تمرکز دارد.
به گزارش ایرنا، جایزه از سال 1999 با نام TR100 به 100 نوآور برتر تعلق می گرفت که از سال 2005 تنها به 35 نفر از برترین مبتکران تعلق می گیرد.