نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

زنان تا چه زمانی باید داروی کلسیم مصرف کنند؟

یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد  مصرف قرص های کلسیم در زنان کهنسال سبب افزایش استحکام استخوانی می شود اما در عین حال مصرف دائیمی این دارو ها خطر بروز بیماری های قلبی را نیز در پی خواهد داشت. پژوهشگران در این مطالعات و بر اساس آنالیز اطلاعات به دست آمده از  اگر 100 هزار زن 65 ساله دریافتند که اگر این افراد به طور روزانه هزار میلی گرم کلسیم مصرف کنند، از بر وز 5 هزار و 890  مورد شکستگی لگن و 3 هزار و 820 مورد از انواع دیگر شکستگی پیشگیری می شود.

اثر متوسط مکمل های کلسیم و ویتامین D بر خطر شکستگی به اندازه ای نیست که بتوان از پتانسیل افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، به خصوص در زنانی که کمتر در معرض خطر شکستگی استخوان قرار دارند، چشم پوشی کرد.

از سوی دیگر مصرف دائمی کلسیم در این سن می تواند موجب بروز 5 هزار و 917 حمله قلبی و 4 هزار و 373  مورد سکته در بین این افراد شود.

بنابراین پژوهشگران توصیه می کنند مصرف قرص های کلسیم برای زنان بالاتر از سن 60 سال مفید نبوده و خطراتش بیشتر از مزایای آن است.

گانهیلد هاگن نویسنده و سرپرست این پژوهش از دانشگاه علم و فناوری نروژ در رابطه با یافته های فوق گفت: اثر متوسط مکمل های کلسیم و ویتامین D بر خطر شکستگی به اندازه ای نیست که بتوان از پتانسیل افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، به خصوص در زنانی که کمتر در معرض خطر شکستگی استخوان قرار دارند، چشم پوشی کرد.

مطالعات قبلی نیز نشان داده اند که مصرف مکمل کلسیم نیز ممکن است خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. این تیم با استفاده از یک مدل تحلیلی پیشرفته در یک گروه از زنان سالم 65 ساله، به بررسی اثر ترکیب کلسیم و ویتامین D در مقایسه با کسانی که هیچ مکملی استفاده نمی کنند پرداخت.

 این یافته ها همچنین نشان داد که بیش از 10هزار مورد حمله قلبی و سکته بر اثر استفاده از مکمل های کلسیم و ویتامین D در یک گروه 100هزار نفره از زنان 65 ساله ایجاد می شود، در حالی که مدل ریسک متوسط پیش بینی در حدود 5هزار نفر است.در حقیقت به اذعان پژوهشگران تعداد سال های زندگی از دست رفته توسط مصرف کلسیم بیشتر از تعداد سال های زندگی ذخیره شده توسط مصرف کلسیم برای جلوگیری از شکستگی استخوان بود. آن ها همچنین مقرون به صرفه بودن مصرف کلسیم و ویتامین D را با این فرض که زنان در معرض کمترین خطر مشکلات قلبی عروقی هستند، بررسی کردند. طبق گفته پژوهشگران: ارائه مکمل در این وضعیت مقرون به صرفه است و برای بهداشت عمومی با توجه به اینکه مزایای آن بیشتر از خطراتش باشد، خوب خواهد بود.

شرح کامل این پژوهش و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله بین المللی پوکی استخوان   journal Osteoporosis Internationalمنتشر شده و در اختیاز پژوهشگران قرار دارد.

ترجمه: فاطمه کردی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل