نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

نقد و نظر در دانشگاه باید در چارچوب قانون مطرح شود

دکترسیدضیا هاشمی در دیدار با اعضای شورای فرهنگی و اتاق فکر دانشگاه رازی و دبیران انجمن ها، تشکل ها و کانون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه که در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد، اظهارکرد: نقد، انتقاد و بیان نظرهای مختلف از نیازهای اساسی دانشگاه است.وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر آزاداندیشی گفت: کرمانشاه در طول تاریخ نمونه بارز زندگی مسالمت آمیز فرهنگ ها و مذاهب مختلف است و این موضوع درمورد دانشگاه رازی نیز صدق می کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با تاکید بر این که فرهنگ باید ما را به هم وصل کند نه این که ما را از هم جدا کند، اظهارکرد: بی شک برهم زدن جلسات و جنجال، کار ضد فرهنگی است اما گفت و گو و بحث، از راه های توسعه فرهنگ است.

دکترهاشمی تصریح کرد: علم نیز زیر مجموعه فرهنگ است و نباید فراموش کنیم که حتی بودجه ای که برای ساختمان دانشگاه صرف می شود بودجه فرهنگی محسوب می شود چرا که دانشگاه در حالت کلی یک مکان فرهنگی است.

معاون وزیر علوم با بیان اینکه اگر دانشگاه با جامعه پیوند نداشته باشد دچار مرگ تدریجی می شود، افزود: بخشی از رسالت دانشگاه آماده سازی دانشجویان برای زندگی اجتماعی و دادن الگوهای مناسب به جامعه است.

وی اتاق های فکر را ظرفیتی عظیم برای دانشگاه دانست و گفت: دانشگاه باید به طور مداوم جامعه را رصد کند؛ اتاق های فکر باید مشکلات جامعه را مشاهده کرده و برای آنها در دانشگاه چاره اندیشی کنند.معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در ادامه به موضوع عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت: حجاب جزو آموزه های دینی ما است و ما باید برای ترویج هرچه بیشتر آن تلاش کنیم.

دکترهاشمی افزود: حجاب با روش های کنترل محسوس و نامحسوس ترویج نمی شود و این کار نیازمند طرح های فرهنگی است.معاون وزیرعلوم اظهارکرد: براساس آیین نامه برگزاری کنسرت ها در دانشگاه ها تخلف است اما برگزاری موسیقی فاخر هیچ ایرادی ندارد.

وی درباره آموزش زبان انگلیسی هم گفت: آموزش انگلیسی را متوقف نمی کنیم اما آموزش انگلیسی نباید جلوی آموزش زبان غنی فارسی را بگیرد.معاون وزیرعلوم گفت: با ایجاد امید می توان جلوی آسیب های اجتماعی همچون افسردگی و خودکشی را گرفت.

وی در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری اردوهای راهیان نور اشاره کرد و گفت: اردوهای راهیان نور از ابزارهای ما برای آشنایی دانشجویان با آرمان های مقاومت و ایستادگی است.معاون وزیر علوم تاکیدکرد: باید بستری ایجاد شود تا دانشجو دچار روزمرگی نشود و به آینده امیدوار باشد.

دکترهاشمی تاکید کرد: هیچ تشکل دانشجویی حق ندارد شاخه ای از یک جریان سیاسی باشد اما ابراز نظرات در دانشگاه ها هیچ ایرادی ندارد؛ ما باید زمینه مشارکت حداکثری را در جامعه و بویژه دانشگاه فراهم کنیم.همچنین دراین نشست دکترمحمد ابراهیم اعلمی آل آقا رییس دانشگاه رازی با بیان این که بنای راهبرد های فرهنگی دانشگاه را بر هم اندیشی گذاشته ایم گفت: دانشگاه باید محل هم اندیشی صاحبان فکر و اندیشه باشد و نتیجه آن باید به ارتقای همگرایی ملی کمک کند.

وی افزود: امروز هدف ما از برگزاری این نشست انتقال نظرات و استفاده از رویکرد های فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است .

دکتر اعلمی خاطر نشان کرد: اختلاف سلیقه در همه زمینه ها وجود دارد اما در ابعاد فرهنگی نمود بیشتری پیدا می کند.

رییس دانشگاه رازی با اشاره به شعار« دانشگاه رازی، اخلاق محور و پیشرو در تحقق جامعه دانش بنیان» گفت: اخلاق از اولویت های این دانشگاه و توجه به اخلاق از نیاز های اساسی دانشگاه و جامعه است .

وی گسترش فعالیت انجمن های علمی و تشکل ها را از دیگر اولویت های دانشگاه برشمرد و گفت: در سال گذشته دو تشکل انجمن اسلامی دانشجویان عدالت گرا و انجمن اسلامی دانشجویان مستقل رسماَ شروع به فعالیت کردند. هم چنین انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه هم فعالیت خود را آغاز کرد .

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ، دکتر اعلمی در پایان اظهار داشت : قانون گرایی را به عنوان اصل جدی علی رغم اختلاف سلیقه در تمام فعالیت های دانشگاه فصل الخطاب قرار داده ایم و درچارچوب قانون حرکت می کنیم.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل