رضا درمان با اشاره به اینکه برگزاری مسابقه دانشآموزی نور ابن هیثم یکی از بهترین اتفاقات علمی است که در سطح کشور رقم خورد، گفت: این مسابقه توسط جایزه مصطفی(ص) برگزار شد که این مهم تاثیر بسیاری در افزایش انگیزه دانشآموزان دارد.
وی با بیان اینکه برگزاری مسابقه دانش آموزی نور ابن هیثم موجب توسعه کمی و کیفی میزان مطالعات درسی دانشآموزان شده است، اظهار کرد: امروزه دانش آموزان صرفا به خواندن، حفظ کردن و حاضر شدن سرامتحانات میپردازند؛ ولی این مسابقه باعث شده است تا افراد با مطالعه عمیق و حضور در کتابخانهها اقدام به انجام کارهای خلاقانه کنند.
درمان، ضمن تاکید بر اینکه با برگزاری این مسابقه توسط جایزه مصطفی(ص) اصل مشورت گرفتن از والدین و افرادی که در فضای علمی از سطح آگاهی خوبی برخوردار هستند بین دانش آموزان رشد پیدا کرد، افزود: بر همگان واضح است که ابزارهای مختلفی برای یادگیری در فضای مدرسه وجود دارد؛ ولی به دلیل مدل آموزش درس به دانش آموزان اهمیت خود را از دست داده اند؛ بنابراین مسابقه دانش آموزی نور ابن هیثم نشان داد که می توان یک بازنگری در روشها و مدلهای درسی داشت.
مسابقه نور ابن هیثم کاربردهای عملیاتی علم را ترویج میکند
مدیرعامل جامعه یاوری فرهنگی با اشاره به اینکه جای خالی مسابقه های دانش آموزی مانند نور ابن هیثم سالها است که حس می شد، تصریح کرد: این مسابقه کاربردهای عملیاتی علم را ترویج می کند از این رو چنین مسابقه هایی میتواند در سطح آموزش عالی نیز برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه جایزه مصطفی(ص) تاکنون مسیر خوبی را طی کرده است، گفت: باید بخش خصوصی و البته بخش دولتی سرمایه گذاری بیشتری در راستای تحقق اهداف جایزه مصطفی(ص) انجام دهند.
درمان، با اشاره به اینکه جایزه مصطفی(ص) با رویکرد خود وارد لایه های کاربردی علم شده است، خاطرنشان کرد: این جایزه در آیندهای نزدیک میتواند هم ردیف جایزه های برتر دنیا قرار گیرد؛ البته نباید فراموش کرد که جایزه مصطفی(ص) علم را کاربردی تر می کند و این تفاوت بارز آن با سایر جوایز مطرح دنیا است.