استفاده از باکتری برای تولید سوخت زیستی
سوخت های زیستی یکی از تلاش های اصلی دانشمندان برای جایگزینی سوخت های فسیلی هستند ولی مشکل اصلی در راه استفاده از این سوخت ها را می توان فرایند پیچیده تولید آنها دانست که عملا در شرایط فعلی آنها را غیرکاربردی کرده است. در این میان دانشمندان درو طول چند سال گذشته به دنبال راهکارهایی برای ساده سازی این فرایند بوده اند و به نظر می رسد که سرانجام در این راه به موفقیت هایی دست پیدا کرده اند.
در حقیقت E coli می تواند در برابر نمک مایعی که برای در هم شکستن زیست توده های گیاهی استفاده می شود و موجب تبدیل آنها به پلیمرهای شکر می شود، دوام بیاورد. به این ترتیب می توان با استفاده از ای کولی برای از بین بردن بقایای مایعات یونی بهره گرفت.
دانشمندان فعال در وزارت انرژی آمریکا به تازگی توانسته اند تا روشی ساده برای تولید سوخت زیستی از گیاهان پیش فراوری شده را ارائه کنند که در نوع خود بسیار منحصر به فرد است. این روش در حقیقت بر پایه استفاده از Escherichia coli یا به اختصار، E coli طراحی شده است که می تواند به تولید سوخت زیستی منتهی شود.
در حقیقت E coli می تواند در برابر نمک مایعی که برای در هم شکستن زیست توده های گیاهی استفاده می شود و موجب تبدیل آنها به پلیمرهای شکر می شود، دوام بیاورد. به این ترتیب می توان از ای کولی برای از بین بردن بقایای مایعات یونی بهره گرفت.
این یافته از این نظر حائز اهمیت است که موجب می شود تا بتوان از ای کولی برای ساخت سوخت های زیستی در فرایندی ساده بهره گرفت و این امر به صورت مستقیم می تواند موجب شود تا سوخت های فسیلی به چالش کشیده شوند. به این ترتیب می توان مخلوط گیاهی مورد نظر را با ماده ای خاص آغشته کرده و درست مانند پختن غذا، پس از مدتی دوباره به آن سر زده و شاهد آماده شدن سوخت زیستی مورد نیاز بود.
منبع: engadget
ترجمه: احمد محمد حسینی
No tags for this post.